Zlatá plaketa Šatanovi za vynikajúcu reprezentáciu SR v zahraničí

Bývalý dlhoročný kapitán reprezentácie Miroslav Šatan so Zlatou plaketou za mimoriadne medzinárodné športové úspechy a vynikajúcu reprezentáciu Slovenska v zahraničíBývalý dlhoročný kapitán reprezentácie Miroslav Šatan so Zlatou plaketou, ktorú prevzal od podpredsedu vlády a ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslava Lajčáka, foto SITA

BRATISLAVA - Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky (MZVaEZ SR) Miroslav Lajčák v utorok popoludní odovzdal Zlatú plaketu za mimoriadne medzinárodné športové úspechy a vynikajúcu reprezentáciu Slovenska v zahraničí slovenskému hokejistovi Miroslavovi Šatanovi, ktorý sa tento rok dožíva okrúhleho jubilea 40 rokov. "Chcem vám poďakovať za skvelú reprezentáciu Slovenska v zahraničí a pozitívne zviditeľňovanie našej krajiny. Vašou húževnatosťou, zodpovedným prístupom a vytrvalosťou ste príkladom nielen pre mladých začínajúcich hokejistov, ale aj nás všetkých, ktorí sa snažíme prezentovať Slovensko a prispievať k jeho pozitívnemu vnímaniu v zahraničí," povedal minister zahraničných vecí a európskych záležitostí. Lajčák vyjadril presvedčenie, že rezort diplomacie bude mať v budúcnosti možnosť spolupráce so Šatanom na prezentačných projektoch MZVaEZ SR.
Slovenský hokejový útočník (narodený 22. októbra 1974) vyrastal v klube HC Topoľčany. V roku 1993 ho do NHL draftoval klub Edmonton Oilers. Bol dlhoročným kapitánom slovenskej reprezentácie a jednou z najvýraznejších osobností slovenského hokeja. Po majstrovstvách sveta v Minsku 2014 oznámil ukončenie aktívnej kariéry, venuje sa rodine a pomáha s charitatívnymi projektmi, ktoré podporuje prostredníctvom vlastnej nadácie.
Informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky.