Martin Réway si už na Slovakia Cupe nezahrá

Martin Réway počas zápasu s Nemeckom na Slovakia Cupe v Banskej Bystrici, foto SITA - Ján ViazaničkaMartin Réway počas zápasu s Nemeckom na Slovakia Cupe v Banskej Bystrici, foto SITA - Ján Viazanička

BANSKÁ BYSTRICA (SZĽH) - Len dvadsaťosem minút trval prvý medzinárodný zápase medzi seniormi v tejto sezóne pre útočníka Martina Réwaya. Na medzinárodnom turnaji Slovakia Cup v Banskej Bystrici už do hry nezasiahne. Mladý hokejista odstúpil zo štvrtkového duelu slovenskej reprezentácie na spomenutom podujatí proti Nemecku v druhej tretine. "Martin nedohral zápas pre bolesti hlavy a nevoľnosť, ktorá sa objavila počas druhej tretiny. Z duelu sme ho stiahli a rozhodli sa, že ho podrobíme ďalším vyšetreniam. Tie absolvoval v Banskej Bystrici. Neurologický nález bol negatívny, no s odporučením pokojového režimu. Martin mal v poslednom zápase v Sparte Praha kontakt s protihráčom, kde je zrejmá súvislosť. V klube absolvoval výstupné vyšetrenia, ktoré boli v poriadku. V záujme jeho bezpečnosti sme sa rozhodli, že ho ďalej neposunieme do tréningu a zápasu," povedal lekár slovenského mužstva Ján Grauzel a doplnil: "Je pravdepodobné, že tam bolo ľahšie poranenie, aj keď bez straty vedomia. Bolesti hlavy mal, neukázali sa počas tréningu, ale až počas zvýšenej záťaže v zápase. Martin zostáva s nami, využije čas na regeneráciu a doliečenie. Bude pod dohľadom a potom sa prihlási Sparte, kde sa určí jeho zaťaženie."

Dvadsaťročného kapitána bronzového výberu juniorov SR na tohtosezónnom svetovom šampionáte hráčov do 20 rokov nahradil vo štvrtkovom zápase v zostave Peter Cehlárik. Réway reprezentoval Slovensko na minuloročných seniorských MS v bieloruskom Minsku.