Lukáš Bohunický do Českých Budějovíc

Lukáš Bohunický, foto bkboleslav.cz

text text text ...ČESKÉ BUDĚJOVICE - Slovenský hokejový obranca Lukáš Bohunický sa po odchode zo škótskeho tímu Edinburgh Capitals dohodol na spolupráci s českým prvoligistom ČEZ Motor České Budějovice. Dvadsaťsedemročný odchovanec Slovana Bratislava v Českých Budějoviciach pôsobil aj v minulej sezóne, keď v juhočeskom mužstve hosťoval z Mladej Boleslavi. Rodák z Bratislavy po minulej sezóne v Česku zamieril v lete 2014 do Edinburghu.
"Je to dôrazný obranca. Odolný typ, aký sa hodí na play-off. Sme veľmi radi, že sa nám ho podarilo získať. Vidíme v ňom tiež perspektívu aj pre budúcu sezónu, aj o tom sme sa už bavili," povedal pre oficiálny web klubu jeho generálny manažér Stanislav Bednařík.
V minulosti sa Bohunický nevyhol dopingovému priestupku, v decembri 2011 dostal ročný dištanc. Proti trestu sa neodvolal v stanovenej lehote a napriek zákazu odišiel do nezávislej americkej súťaže CHL do tímu Missouri Mavericks. Pred začiatkom sezóny 2012/2013 požiadal o zmiernenie dopadu trestu a od októbra 2012 mohol hrať.