London získal po jedenástich rokoch Memorial Cup

Memoriál Cup v rukách hráčov tímu London Knights, foto SITA/APMemoriál Cup v rukách hráčov tímu London Knights, foto SITA/AP

RED DEER - Hokejisti klubu London Knights sa stali víťazmi prestížneho Memorial Cupu. Vo finále kanadských juniorských súťaží si v nedeľu v Red Deer poradili s tímom Rouyn-Noranda Huskies 3:2 po predĺžení. Sezónu ukončil presný zásah Matthew Tkachuk v 68. min, ktorý predtým skóroval aj v 30. min. Huskies neskôr otočili na 2:1 zásahmi Francisa Perrona a Juliena Nantela, no Christian Dvorak vyrovnal a vynútil predĺženie.
Víťaz Ontario Hockey League z Londonu vyhral na Memorial Cup-e tri duely v základnej časti a nezakopol ani vo finále. Knights získali trofej druhýkrát, predtým sa im to podarilo v roku 2005. Medzitým absolvovali jeden neúspešný finálový zápas.
Za najužitočnejšieho hráča Memorial Cup-u vyhlásili Mitchella Marnera z Londonu, ktorý na turnaji strelil v štyroch zápasoch dva góly a pridal dvanásť asistencií. Budúcoročný Memorial Cup sa uskutoční vo Windsore v provincii Ontário.

Výsledok nedeľňajšieho finále Memorial Cupu v hokeji v Québecu:
London Knights - Rouyn-Noranda Huskies 3:2 po predĺžení (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Góly: 30. M. Tkachuk (Marner, Dvorak), 56. Dvorak (Berisha, M. Jones), 68. M. Tkachuk (Jamieson, Joulevi) - 30. F. Perron (Meier), 50. Nantel (Fortin, Lauzon)