V šestnásťfinále LM vysoká prehra Nitry na ľade Vítkovíc

 

 

Brankárovi Nitry Michalovi Valentovi spoluhráči na ľade Vítkovíc nepomohli, foto hk nitraBrankárovi Nitry Michalovi Valentovi spoluhráči na ľade Vítkovíc nepomohli, foto hk nitra

OSTRAVA - Hráči HK Nitra prehrali v utorňajšom úvodnom zápase šestnásťfinále play-off hokejovej Ligy majstrov 2016/2017 na ľade HC Vítkovice s domácim tímom jednoznačne 0:7 (0:1, 0:2, 0:4). Hokejisti Nitry, ktorí len horším skóre figurujú za vedúcimi Košicami na druhom mieste v najvyššej slovenskej súťaži 2016/2017, sa museli skloniť pred hráčmi aktuálne až 10. tímu českej ligy.   Pred odvetou, ktorá sa uskutoční o týždeň 11. októbra pod Zoborom, má český zástupca pri pohárovom systéme vynikajúcu východiskovú pozíciu a je len krôčik od účasti v osemfinále LM. Úspešnejší z tejto dvojice si zmeria sily s postupujúcim z dua Färjestad Karlstad (Švéd.) - Bílí Tigři Liberec (ČR).

Liga majstrov v hokeji 2016/2017 - šestnásťfinále play-off - prvý zápas - utorok:

HC Vítkovice (ČR) - HK Nitra (SR) 7:0 (1:0, 2:0, 4:0)
Úradujúci majstri SR z Nitry pod vedením trénera Andreja Kmeča nedokázali v utorňajšom dueli pred 4215 divákmi ani raz prekonať brankára Dolejša, naopak až sedemkrát inkasovali. V tretej tretine strelili domáci štyri góly a potvrdili svoj presvedčivý triumf. V 50. min uvoľnil Michal Valent miesto v bránke hosťujúceho mužstva Frederikovi Foltánovi. Hráči Vítkovíc boli jednoznačne lepším tímom a zaslúžene sa tešili z hladkého víťazstva. K nemu v Ostravar Arene prispeli aj slovenskí hokejisti, hrajúci v domácom drese. Obranca Karol Sloboda dal jeden gól a dvakrát asistoval, rovnakú produktivitu 1+2 mal aj útočník Michael Vandas. Ďalší zadák Vítkovíc Ivan Baranka si pripísal jednu gólovú prihrávku.

Góly: 6. Tomi (K. SLOBODA), 32. VANDAS ( I. BARANKA, Kolouch), 38. Jan Hudeček (Tomi, L. Kovář), 41. O. Roman (R. Olesz, VANDAS), 48. K. SLOBODA (O. Roman), 50. O. Roman (VANDAS, K. SLOBODA), 55. R. Olesz (Kolouch, L. Kovář)

Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Šír, Smetana - Gebauer, Lederer, 4215 divákov
Zostavy:
HC Vítkovice: Dolejš - Klok, K. Sloboda, Baranka, A. Sedlák, Výtisk, Urbanec, L. Kovář, D. Krenželok - Szturc, R. Olesz, O. Roman - Illéš, Balán, D. Kafka - E. Němec, Kolouch, Vandas - Jan Hudeček, Tomi
HK Nitra: Michal Valent (50. Foltán) - Ordzovenský, M. Versteeg, Mezei, Rais, Macík, P. König, D. König, F. Kuzma - Laliberté, Marek Slovák, Blackwater - H. Ručkay, M. Krištof, Bajtek - L. Paukovček, J. Štefanka, Pupák - Chalupa, Piačka, Ondrušek

Hlasy po zápase:
Andrej Kmeč (tréner Nitry): "My sme do zápasu vôbec nevstúpili tak, ako sme si povedali pred týmto stretnutím. Keď sme mali byť aktívni, neboli sme a riešili to naopak. V prvej tretine sme nehrali náš hokej a už od úvodu duelu sa to s nami vlieklo. Nepresadili sme sa ani v presilovke, nevedeli sme si poradiť s aktívnou hrou Vítkovíc, či už v našom alebo v ich obrannom pásme. Tam už boli náznaky, že dnes to nezvládame v hlavách, aj keď v druhej tretine sme sa trochu vrátili do zápasu. Prišli však dve naivné chyby, keď sme súpera pustili do brejku, domáci v podstate rozhodli o výsledku. Potom to už bolo pre nás ťažké. Do tretej tretiny sme však išli s tým, že to ešte skúsime. Chceli sme dať nejaký gól a najmä nedostať. Stal sa však presný opak. Napokon je z toho 7:0 pre domácich. Bol to taký zápas, ktorý možno opticky vyzeral vyrovnane, ale góly padali len do našej bránky."

Branislav Mezei (obranca Nitry): "Od tohto stretnutia sme očakávali, že máme na domácich. Mysleli sme si, že to dnes bude vyrovnanejšie. Vítkoviciam však všetko začalo padať, kým nám nič. Nejako sa to na nás zosypalo, nehrali sme dobre. Prvú tretinu sme hrali ustráchane, nestalo sa to prvýkrát. V druhej dvadsaťminútovke to bolo z našej strany lepšie, mali sme tlak, bohužiaľ, dostali sme dva góly. Do tretej tretiny sme išli s cieľom skorigovať nepriaznivý stav 0:3, nedostať gól. Hneď v 20. sekunde sme inkasovali, takže tento plán nám vôbec nevyšiel. Vítkovice hrali dobre, majú prepracovanú defenzívu, my sme sa nevedeli presadiť."