LM pokračuje: Nitra i Košice idú za súpermi

Logo hokejovej Ligy majstrov. CHL

SKELLEFTEA / MNÍCHOV - Po minulotýždňových domácich prehrách 2:4 sa hokejisti HC Košice a HK Nitra predstavia v najbližších dňoch u súperov. "Oceliari" aj mužstvo spod Zobora teraz nastúpia na ľade tímov, na ktoré nestačili pred vlastnými fanúšikmi. Nitru už vo štvrtok čaká duel na severe Švédska, súperom "corgoňov" bude vicemajster SHL z mesta Skelleftea. Zverenci trénera Antonína Stavjaňu sa potom vrátia domov a už v sobotu opäť doma privítajú český Liberec. Nitra arénu a Kraft arénu delí od seba 2619 kilometrov.  Vo štvrtok od 9.00 začína pre fanúšikov, trénerov a hráčov HK Nitra veľmi zaujímavé hokejové dobrodružstvo. HK Nitra poletí k Baltickému moru, v dejisku zápasu by mala výprava pristáť okolo 15.40. Zápas sa hrá o 19.00. Sledovať ho možno v priamom prenose na Sport 2.

Košice absolvujú dokonca dve stretnutia vonku, po Mníchove aj v rakúskom Klagenfurte. Vystúpenia v skupinovej fáze LM ukončia obaja slovenskí zástupcovia zhodne vo štvrtok 3. septembra - Košice doma s Klagenfurtom a Nitra v Liberci.
Do vyraďovacej časti sa zo šestnástich trojčlenných skupín kvalifikujú ich víťazi i tímy na druhých miestach. Základná časť vyvrcholí 6. kolom v nedeľu 6. septembra. Šestnásťfinále sa uskutoční 22. septembra a 6. októbra, osemfinále 3. a 10. novembra, štvrťfinále 1. a 8. decembra, semifinále 12. a 19. januára a finále na ľade lepšieho tímu po základnej časti 9. februára.

Zostávajúci program slovenských tímov v hokejovej LM 2015/2016 v základných skupinách:
štvrtok 27. augusta
D-skupina: AIK Skelleftea (Švéd.) - HK Nitra (19.00)

piatok 28. augusta
H-skupina: Red Bull Mníchov (Nem.) - HC Košice (19.30)

sobota 29. augusta
D-skupina: HK Nitra - Bílí Tygři Liberec (ČR, 18.00)

nedeľa 30. augusta
H-skupina: KAC Klagenfurt (Rak.) - HC Košice (17.30)

štvrtok 3. septembra
D-skupina: Bílí Tygři Liberec (ČR) - HK Nitra (16.00)
H-skupina: HC Košice - KAC Klagenfurt (Rak., 18.00)