Bartovič zariadil triumf Liberca, debutant Godla s remízou

Milan Bartovič (s pukom) gólom v oslabení rozhodol o víťazstve Liberca v prvom osemfinále LM, foto bilitygri.czMilan Bartovič (s pukom) gólom v oslabení rozhodol o víťazstve Liberca v prvom osemfinále LM, foto bilitygri.cz

BRATISLAVA - Slovenský brankár Denis Godla pri premiérovom štarte v hokejovej Lige majstrov previedol veľmi dobrý výkon. Dvadsaťjedenročný mladík v bránke fínskeho tímu KalPa Kuopio inkasoval iba jeden gól v utorkovom prvom zápase osemfinále LM proti švajčiarskemu klubu hosťujúceho mužstva HC Fribourg-Gottéron. V zápase sa napokon zrodila remíza 1:1 a pred budúcotýždňovou odvetou sú šance oboch súperov na postup do štvrťfinále vyrovnané. Kľúčovou postavou českého osemfinálového duelu medzi Libercom a Vítkovicami bol skúsený útočník Milan Bartovič, ktorý gólom v 57. min vo vlastnom oslabení rozhodol o triumfe "bielych tigrov" 1:0. V tomto súboji nastúpili aj ďalší Slováci - v drese Liberca Branko Radivojevič či Adam Jánošík, za Vítkovice Michael Vandas. Fribourg v šestnásťfinále vyradil Košice, Vítkovice v rovnakej fáze eliminovali Nitru.
Sparta Praha aj s piatimi Slovákmi doma prehrala so švédskym tímom HV 71 Jönköping 2:4 a v odvete to bude mať veľmi ťažké. Asistenciu v domácom mužstve si pripísal obranca Michal Čajkovský.
Jednou nohou vo štvrťfinále už je Frölunda Göteborg, ktorá zvíťazila v Berlíne nad Eisbärenom vysoko 6:1. Najtesnejší triumf 3:2 dosiahli dva švajčiarske tímy - Lugano zdolalo Zürich a Bern si poradil s fínskym JYP Jyväskylä.
Druhá remíza v utorkovom osemfinálovom programe sa zrodila vo švédskom Linköpingu, v ktorom domáci aj fínsky IFK Helsinki strelili po jednom góle.

Liga majstrov 2016 - osemfinále play-off - prvé zápasy - utorkové výsledky:
Bílí Tygři Liberec (ČR) - HC Vítkovice (ČR) 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Milan Bartovič (Liberec) 1+0

KalPa Kuopio (Fín.) - HC Fribourg-Gottéron (Švaj.) 1:1 (0:0, 1:0, 0:1)
Denis Godla (KalPa) odchytal celý duel a zneškodnil 24 z 25 striel súpera

SaiPa Lappeenranta (Fín.) - Växjö Lakers (Švéd.) 3:2 (2:0, 0:0, 1:2)

Eisbären Berlín (Nem.) - Frölunda Göteborg (Švéd.) 1:6 (1:3, 0:1, 0:2)

HC Sparta Praha (ČR) - HV71 Jönköping (Švéd.) 2:4 (0:1, 1:3, 1:0)
Michal Čajkovský (Sparta) 0+1

HC Lugano (Švaj.) - Zürich SC Lions (Švaj.) 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)

SC Bern (Švaj.) - JYP Jyväskylä (Fín.) 3:2 (0:2, 3:0, 0:0)

Linköping HC (Švéd.) - IFK Helsinki (Fín.) 1:1 (1:0, 0:0, 0:1)