Licencie pre 10 klubov extraligy, Liptáci nahradia Piešťancov

Marek Uram ako by symbolicky ukazoval - liptovskomikulášsky hokej je opäť v extralige, foto mhk32lm.skMarek Uram ako by symbolicky ukazoval - liptovskomikulášsky hokej je opäť v extralige, foto mhk32lm.sk

BRATISLAVA - Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja udelil licencie desiatim extraligovým klubom Tipsport ligy pre nadchádzajúci súťažný ročník 2016/2017. Vyplýva to z informácie riadiaceho orgánu najvyššej hokejovej súťaže Pro-Hokeja a. s.
Podľa očakávania sa po vzájomnej dohode v nasledujúcej sezóne extraligy už neobjaví ŠHK 37 Piešťany, jeho miesto zaujme MHK 32 Liptovský Mikuláš. "Túto udalosť vnímame veľmi pozitívne. Očakávame, že príchodom extraligy na Liptov ziskame ďalšie nováčikovské nadšenie a športovú energiu tradičného hokejového regiónu. V neposlednom rade sa tešíme z ďalšieho kroku k úplnej ekonomickej stabilizácii našej najvyššej hokejovej ligy," informoval generálny riaditeľ Pro-Hokej a.s. Richard Lintner.
Všetkých desať klubov k 1. augustu poskytlo čestné vyhlásenie o splatení všetkých záväzkov voči hráčom aj trénerom. Odvtedy Pro-Hokej študoval predmetné podklady a odporučil výkonnému výboru SZĽH udelenie licencí.

Extraliga SR 2016/2017 má začiatok v piatok 9. septembra za účasti 10 tímov. V úvodnom kole sa odohrá aj súboj dvoch finalistov z uplynulého ročníka HK Nitra - HC '05 iClinic Banská Bystrica. Nitra zvíťazila 4:2 na zápasy a prvýkrát v histórii sa dočkala majstrovskej radosti.