Levočania budú mať zimný štadión už koncom roka 2015

 

 

Dokončenie zimného štadióna v Levoči má zelenú, foto ta3.comDokončenie zimného štadióna v Levoči má zelenú, foto ta3.com

LEVOČA - Mesto Levoča získa chýbajúce finančné prostriedky na dostavbu zimného štadióna z dlhodobého investičného úveru. Ten bude čerpať vo výške takmer 842-tisíc eur. V minulosti už na tento účel dostalo príspevok v podobe jedného milióna eur z Úradu vlády Slovenskej republiky. Suma však na dokončenie nestačila, keďže zimný štadión bol naprojektovaný na takmer 1,5 milióna eur. Podľa levočského primátora Milana Majerského mal stavebný projekt veľa nedostatkov. V pôvodnej cene neboli zahrnuté parkoviská, chodníky či klimatizácia.
Čerpanie úveru na vykrytie chýbajúcich prostriedkov schválili trinásti z pätnástich levočských poslancov na poslednom mestskom zastupiteľstve 21. mája. Vedenie mesta a poslanci sa na dostavbe tréningovej haly dohodli po dlhých diskusiách a analýzach.
"Koncom roka 2015, keď by už mala byť stavba dokončená, si Levočania užijú korčuľovanie alebo hokej. Vybudované budú okrem ľadovej plochy aj šatne, kompletné zázemie pre návštevníkov i hráčov, parkovisko a komunikácie," informoval agentúru SITA primátor Levoče Milan Majerský. Nová hala bude podľa jeho slov slúžiť na športovú rekreáciu, ale ponúkne tiež možnosť usporiadania rôznych kultúrnych či spoločenských podujatí.
Levočský štadión mal byť pôvodne prestavaný v roku 2011, keď sa pod Tatrami mali konať 17. zimné deaflympijské hry. Tie však boli zrušené a pre nedodanie sľúbených finančných zdrojov na rekonštrukciu boli podľa mesta ukončené aj práce na obnove levočského zimného štadióna. "Mesto sa muselo vyrovnať s neľahkou situáciou, do ktorej sa vtedy nedobrovoľne dostalo," dodal Majerský.