Pod Zobor prišiel Kutálek, L. Novák zostáva

Útočník Tibor Kutálek, foto hknitra.skÚtočník Tibor Kutálek, foto hknitra.sk

NITRA - V extraligovom hokejovom mužstve HK Nitra bude aj v nasledujúcej sezóne pôsobiť útočník Lukáš Novák. Novou tvárou v tíme spod Zobora je Tibor Kutálek, ktorý v ročníku 2014/2015 hral v Piešťanoch a neskôr získal s Košicami majstrovský titul. Dvadsaťosemročný krídelník Kutálek je rodák zo Skalice a v miestnom klube strávil väčšiu časť doterajšej seniorskej kariéry. Minulá sezóna mu vyšla a v 55 dueloch základnej časti mal bilanciu 23 gólov aj asistencií, v play-off pridal v sedemnástich zápasoch 6 kanadských bodov za 2 presné zásahy a 4 gólové prihrávky. "Tibor je poctivý typ hokejistu, ktorého z extraligy veľmi dobre poznáme. Preto sme si ho vybrali a tešíme sa na spoluprácu,“ povedal riaditeľ HK Nitra Miroslav Kováčik podľa oficiálneho klubového webu.

Tibor Kutálek o príchode pod Zobor: „Záujem Nitry ma sem dostať bol veľký. Samozrejme, že v klube mali svoju víziu o podmienkach, ja som takisto mal svoje predstavy. K dohode prišlo po osobnom stretnutí s pánom Kováčikom a Tomášom Chrenkom. Bolo to seriózne rokovanie, obaja nedávno hrávali hokej, vedia teda ako to chodí. Dá sa povedať, že na podmienkach sme sa dohodli behom chvíle.“

Lukáš Novák

O rok starší Lukáš Novák prišiel do Nitry počas sezóny 2012/2013 z rodnej Spišskej Novej Vsi, v slovenskej extralige si zahral aj za Banskú Bystricu. Pôsobil v Česku, Francúzsku, Poľsku či Nemecku.