Kýhos sa dohodol ústne so Slovanom

Tréner Vladimír Kýhos, foto hcsparta.czTréner Vladimír Kýhos mieri na lavičku Slovana, foto hcsparta.cz

BRATISLAVA - Dohoda medzi hokejovým Slovanom Bratislava a trénerom Vladimírom Kýhosom je na spadnutie, bývalý kouč Litvínova, Karlových Varov či Komety Brno už má zmluvu na stole a po návrate z dovolenky ju podpíše. "Ešte som ju nepodpísal, ale je pravda, že o nej rokujeme. Mám ju na stole a v podstate sme dohodnutí. Športový manažér belasých Oldřich Štefl mi povedal, že je to na spadnutie a pokojne môžem ísť na dovolenku, aby som potom stihol prípravu, ktorá sa oficiálne začne 1. júla. Tak som sa rýchlo pobalil a odletel do Grécka. Vrátim sa na budúci týždeň," povedal v rozhovore pre denník Plus jeden deň Vladimír Kýhos.
Kouč rokoval s Bratislavčanmi iba o zmluve pre KHL. Rozhovory sa uskutočnili v čase, keď ešte nebola potvrdená účasť Slovana v ruskej nadnárodnej súťaži a existovala aj možnosť pôsobenia v slovenskej extralige. Za asistenta si chce vybrať Martina Pešouta. Druhý asistent by bol z tábora Slovana.
Bratislavský tím by mal začať s prípravou na novú sezónu 1. júla. Otvorí ju netradične v Brne, keďže na vlastnom štadióne v tom čase nebude mať pre stolnotenisový šampionát ešte ľad. "Hneď po mojom príchode začneme pracovať aj na tvorbe tímu. Chcem si vybrať takých hráčov, aby sme vytvorili dobrú partiu a navyše takých, ktorí typologicky zapadajú do mužstva. Aby sme neboli v súťaži len do počtu, ale aj niečo dosiahli a potešili fanúšikov," dodal pre Plus jeden deň Vladimír Kýhos.