Kvarteto zranených z CSKA Moskva nepomôže Rusom na MS

Srdciar v ruskom tíme Alexander Radulov, foto iihf.comSrdciar v ruskom tíme Alexander Radulov asi bude na MS 2015 chýbať, foto iihf.com

NOVOGORSK - Ruská hokejová reprezentácia sa na májových majstrovstvách sveta v Česku predstaví bez kvarteta hráčov CSKA Moskva. Obrancov Nikitu Zajceva, Denisa Denisova a útočníkov Igora Grigorenka s Alexandrom Radulovom vyradili z hry zranenia, ktoré utŕžili vo finále play-off Západnej konferencie KHL. "V ostatných dňoch medicínsky štáb na čele s lekárom Valerijom Konovom robil všetko možné aj nemožné, aby štvoricu hráčov CSKA postavil na nohy. Po klubovej sezóne však prišli na reprezentačný zraz v takom stave, že spoliehať sa môžeme maximálne na zázrak. Všetci štyria už opustili Novogorsk. Pomôcť zbornej na MS môže nanajvýš Radulov, aj táto šanca je skôr symbolická. Pre reprezentáciu je to tvrdá rana," cituje oficiálny web Ruskej hokejovej federácie (FHR) generálneho manažéra národného tímu Andreja Safronova.
Rusko sa na MS v Česku predstaví v základnej B-skupine v Ostrave, so Slovenskom si zmeria sily v nedeľu 10. mája o 20.15 h.