Kto nechce pracovať, pôjde zametať ulice, hromží Lukašenko

Bielorusi si zachránili až v poslednom zápase s Francúzmi v Petrohrade, foto iihf.comBielorusi si zachránili až v poslednom zápase s Francúzmi v Petrohrade, foto iihf.com

MINSK - V bieloruskom hokeji sa po blamáži na májových majstrovstvách sveta v Rusku chystá podľa všetkého veľké upratovanie. Avizuje to sám prezident republiky Alexander Lukašenko. Reprezentácia posilnená o naturalizovaných hráčov z Kanady obsadila na svetovom šampionáte 12. miesto, keď sa v elitnej kategórii zachránila až v poslednom zápase "slovenskej" B-skupiny víťazstvom nad Francúzskom. Na predchádzajúcich dvoch MS pritom mužstvo postúpilo do štvrťfinále.

"V blízkej budúcnosti z toho vyvodíme dôsledky. Mňa to určite nenechá pokojným," tvrdí Lukašenko. Bielorusi nemajú istotu štartu na ZOH 2018 na základe postavenia v rebríčku IIHF a začiatkom septembra na nich z tohto dôvodu čaká kvalifikácia. "Je to hanba. Preskúmame platy funkcionárov. Zdá sa, akoby niektorým zamrzli mozgy. Ak nechcú pracovať, pôjdu zametať ulice," uviedol podľa Sovietskeho športu 61-ročný Lukašenko. Zmeny by sa podľa posledných správ nemali dotknúť kanadského trénera Dava Lewisa.