Generálny manažér Košičanov sa víťazného pohára podľa tradície nedotkol

Tlačovka pred Slovnaft play-off Tipsport extraligy, zľava prezident SZĽH Igor Nemeček, riaditeľ Pro-Hokej Vladimír Paštinský a Jaroslav Taraba, predseda predstavenstva Tipsport.sk, a.s., foto zelTlačovka pred Slovnaft play-off Tipsport extraligy, zľava prezident SZĽH Igor Nemeček, riaditeľ Pro-Hokej Vladimír Paštinský a Jaroslav Taraba, predseda predstavenstva Tipsport.sk, a.s., foto zel

BRATISLAVA - Šéf hokejovej Tipsport extraligy Vladimír Paštinský odovzdal vo štvrtok v Bratislave generálnemu manažérovi HC Košice Jurajovi Bakošovi trofej pre víťaza základnej časti najvyššej slovenskej súťaže. Košický funkcionár sa podľa tradície nedotkol víťaznej trofeje a len pri nej zapózoval.

 

Výkonný riaditeľ Pro-Hokej  Vladimír Paštinský a  generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš s trofejou víťaza základnej časti Tipsort extraligy, foto zelVýkonný riaditeľ Pro-Hokej  Vladimír Paštinský a  generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš s trofejou víťaza základnej časti Tipsort extraligy, foto zel

Košičania si okrem prvenstva v dlhodobej sezóne vybojovali aj miestenku do Ligy majstrov. "Základná časť bola pre nás mimoriadne namáhavá. Sezóna sa nám začala už v auguste, už vtedy sme museli načasovať formu, aby sme zohrali dôstojnú úlohu v Lige majstrov. Súťaž bola pre nás náročná z pohľadu cestovania, na prelome októbra a počas novembra sme osem z desiatich zápasov hrali vonku, precestovali 6000 km a naše výkony neboli vtedy také, aké sa očakávali. Dostali sme sa z krízy. Výmena tímu, keďže bola cítiť mentálna únava mužstva, prospela. Sme radi, že sme skončili na prvom mieste," uviedol Juraj Bakoš.

Zástupcovia klubov už v súčasnosti myslia na Slovnaft play-off, ktoré sa začne v sobotu 28. februára. Košice sa vo štvrťfinále stretnú s Piešťanmi, Nitra s Martinom, od 2. marca sa začnú série medzi Banskou Bystricou a Trenčínom, Zvolenom a Popradom. Play-off sa už tradične hrá na štyri víťazné zápasy, nový majster bude známy najskôr 6. a najneskôr 13. apríla. Titul obhajujú Košice, ktoré vlani vo finále zdolali Nitru.

 

Zlatá prilba za najkrajší gól Tipsport extraligy a trofej pre najužitočnejšieho hráča Slovnaft play-off Tipsport extraligy, foto SITA - Ján SlovákZlatá prilba za najkrajší gól Tipsport extraligy a trofej pre najužitočnejšieho hráča Slovnaft play-off Tipsport extraligy, foto SITA - Ján Slovák

Slovnaft play-off Tipsport extraligy prinesie pre fanúšikov viaceré zaujímavé benefity. Novinkou budú mikrofóny u rozhodcov počas televíznych prenosov, vďaka ktorým si môžu diváci vypočuť ich komunikáciu na ľade. Partneri súťaže pripravili pre fanúšikov viaceré súťaže. Spustené je už hlasovanie o autora najkrajšieho gólu ročníka, do ktorého postúpili víťazi z jednotlivých mesiacov. Pokračuje aj anketa o najužitočnejšieho hráča Slovnaft play-off Tipsport extraligy, vlani získal Zlatú korčuľu Jozef Stümpel.

Hlavný partner súťaže Tipsport využil opciu a má záujem byť generálnym partnerom súťaže aj v sezóne 2015/2016. O ďalšom extraligovom ročníku sa bude rokovať od apríla.
Na play-off sa pripravili aj rozhodcovia. Pred začiatkom vyraďovacej časti sa uskutočnilo stretnutie arbitrov s trénermi a dvoma hráčmi z klubov, na ktorých sa prebrali viaceré otázky. "Rozhodcovia sa tešia na play-off. Verím, že budeme mať šťastnú ruku pri ich výbere," uviedol šéf komisie rozhodcov SZĽH Peter Ország.