Starosta sa dohodol so Slovanom Bratislava

Obranca Tomáš Starosta, foto SITA

BRATISLAVA - Obrane hokejového Slovana Bratislava pomôže v Kontinentálnej hokejovej lige ďalší reprezentačný zadák, po Ivanovi Barankovi sa s klubom dohodol aj Tomáš Starosta. Pôvodne chcel skúsený obranca začať sezónu v Dukle Trenčín a počkať na ponuku, krátko pred začiatkom ročníka sa však zrodila dohoda so Slovanom. "Záujem Slovana mi predostrel môj agent, ja som však ešte predtým čakal na to, ako sa vyvinie situácia so Soči, kde mali o mňa záujem už predtým. Keď to však padlo, zavolal mi pán Štefl zo Slovana a potom to už nabralo rýchly spád. V intenzívnejšom kontakte sme boli asi tak týždeň pred samotným podpisom zmluvy,“ povedal pre web Hokejportal.net trenčiansky odchovanec.
Starosta sa v posledných týždňoch pripravoval s Duklou Trenčín. Vicemajstrovi sveta 2012 však chýba zápasová prax. "Tréningy vám pochopiteľne nedajú to, čo zápasová prax. Slovanisti majú za sebou niekoľko prípravných zápasov, tie mne chýbajú. Budem sa snažiť čo najskôr adaptovať a byť plnohodnotne pripravený, liga začína už tento týždeň,“ tvrdí pre Hokejportal.net Starosta, ktorý sa už teší na pôsobenie v Slovane. "Po minuloročnom neúspechu by chcel Slovan tento rok opäť postúpiť do play-off. Budem sa snažiť k tomuto cieľu dopomôcť. Teším sa aj na bratislavské publikum, ktoré bude počas sezóny našim šiestym hráčom,“ dodal Starosta.
Tridsaťtriročný hokejista odišiel do Ruska v roku 2004 z Dukly Trenčín. Dlhé roky hral za Nižnekamsk, neskôr si obliekol aj dresy Ufy a posledné tri roky Chanty-Mansijska. V ročníku 2013/2014 odohral za Jugru 45 stretnutí, v ktorých strelil päť gólov a pridal osem asistencií.