Slovan získal kanadského obrancu Plastina

Kanadský obranca s talianskými koreňmi Nick Plastino, foto hcslovanKanadský obranca s talianskými koreňmi Nick Plastino, foto hcslovan

BRATISLAVA - Slovan Bratislava získal pred novou sezónou v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) Nicka Plastina z tímu úradujúceho fínskeho majstra Tappara Tampere. Tridsaťročný obranca patril v uplynulom ročníku medzi najvyťaženejších hráčov fínskeho tímu a s 33 bodmi bol druhým najproduktívnejším bekom. S vedením Slovana sa dohodol na kontrakte do konca apríla 2017. Informuje o tom oficiálny web "belasých".

Kariéra Kanaďana Nicka Plastina sa začínala v zámorských mládežníckych ligách. Už ako 15-ročný nastupoval v miestnych juniorských ligách v provincii Ontario, do známejšej OHL sa dostal v ročníku 2003/2004 v tíme Barrie Colts. Odohral plné tri ročníky a nazbieral 79 bodov. Plastino sa po dobrých štatistikách v zámorí rozhodol začať svoju seniorskú kariéru v talianskej najvyššej súťaži v Assiagu. Na juhu Európy patril k najlepším obrancom, dosiahol dva majstrovské tituly a rozhodol sa pre návrat do USA. V ECHL však odohral len časť sezóny a putoval späť do Európy. Posledné tri roky vystriedal tri kvalitné európske ligy, pôsobil vo švédskom Örebre, nórskom Stavangeri a naposledy vo fínskom Tampere. Práve v krajine tisícich jazier zdvihol v závere ročníka nad hlavu majstrovský pohár a v play-off sa stal najproduktívnejším obrancom.

Plastino je tiež držiteľom talianskeho pasu. Za reprezentáciu Talianska stihol odohrať dva svetové šampionáty, zúčastnil sa tiež na rovnakom počte olympijských kvalifikácií.