Slovan začína na ľade obhajcu Gagarinovho pohára, cieľom je tradične postup do play-off

logo HC Slovan Bratislava

BRATISLAVA - Ani v šiestej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), do ktorej v stredu na ľade tímu SKA Petrohrad od 18.30 h SELČ vstúpi HC Slovan Bratislava, nemá slovenský zástupca odlišné ambície než v minulosti.V úvode sezóny má každý tím cieľ postúpiť do play-off. My nie sme iní, no musíme kráčať zápas od zápasu. Verím, že sa nám to podarí, nemožno však hľadieť príliš vpred," povedal kapitán mužstva Andrej Meszároš, ktorého asistentmi sú Čech Lukáš Kašpar a Ivan Švarný.

Káder Slovana sa v porovnaní s predchádzajúcou sezónou trochu obmenil. Odišli zámorskí útočníci Jonathan Cheechoo, Jeff Taffe a Kyle Chipchura, v tíme už nie je ani kanadské brankárske duo Barry Brust a Justin Pogge či bek Nick Plastino. Vrátil sa však produktívny obranca Cam Barker, do defenzívy prišli aj Američan Nick Ebert a Fín Tommi Taimi, do útoku Colby Genoway či Česi Lukáš Kašpar a Jan Buchtele. „Tím sa ešte bude trochu tvarovať. Sme však odhodlaní a dobre pracujeme. Sme na tom dobre aj fyzicky, v závere prípravy sa to rapídne zlepšovalo,“ myslí si zadák Ivan Švarný. „Mužstvo máme iné ako v minulej sezóne. Stále sa formuje, ale od toho sú tu iní ľudia. Vieme, že nikto nám nepomôže, musíme bojovať hráči v kabíne. Musíme sa postarať o to, aby sme tímovým výkonom vyhrávali,“ dodal Smoleňák.

Na Slovan čaká v nadnárodnej KHL 2017/2018 porcia 56 zápasov v základnej časti, účinkuje v Bobrovovej divízii v rámci Západnej konferencie. V porovnaní s predchádzajúcou sezónou v KHL neštartujú chorvátsky Medveščak Záhreb a ruský Metallurg Novokuzneck. "Dôležitý bude začiatok základnej časti, neskôr je ťažké to doťahovať. Musíme to rozbaliť hneď od začiatku,“ doplnil Smoleňák.

Aktuálna súpiska Slovana Bratislava na sezónu KHL 2017/2018:
Brankári: Marek Mazanec, Jakub Štěpánek (obaja ČR), Jaroslav Janus
Obrancovia: Patrik Bačik, Cam Barker (Kan.), Tomá Černý (ČR), Nick Ebert (USA), Lukáš Kozák, Andrej Meszároš, Michal Sersen, Ivan Švarný, Tommi Taimi (Fín.), Tomáš Voráček (ČR), Tomáš Hedera
Útočníci: Jan Buchtele (ČR), Colby Genoway (Kan.), Marek Hecl, Michal Hlinka, Tomáš Hrnka, Lukáš Kašpar (ČR), Juraj Mikúš, Teemu Ramstedt (Fín.), Michal Řepík (ČR), Boris Sádecký, Pavol Skalický, Marek Sloboda, Radek Smoleňák (ČR), Andrej Šťastný, Marek Viedenský