Slovan uspel v Novokuznecku, tri body po strele Kundrátka

Veľmi dôležité tri body z ľadu v Novokuznecku, foto hcslovanVeľmi dôležité tri body z ľadu v Novokuznecku, cestu k ním otvoril Tičarov útok, foto hcslovan


PETROHRAD - Hráči Slovana Bratislava uspeli vo svojom piatkovom vystúpení v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) na ľade Metallurgu Novokuzneck, keď po dráme triumfovali 3:2. O ďalší krok sa tak slovenský tím priblížil k vytúženému postupu do play-off. Pre Slovan je to druhý triumf za sebou, desiaty z ostatných dvanástich duelov.
"Belasí" v piatok prišli o obrancu Patrika Lužu, ktorého po náraze od súpera v závere I. tretiny previezli do nemocnice. Po vyšetreniach sa nepotvrdilo poranenie chrbta, no mladý bek má zlomenú ruku.
V aktuálnej sezóne KHL nazbierali Bratislavčania v 54 zápasoch 82 bodov a v tabuľke Západnej konferencie im patrí naďalej 8. miesto. Najbližšie sa Slovan predstaví v nedeľu 31. januára o 12.30 h SEČ na ľade tímu Sibir Novosibirsk.

Kontinentálna hokejová liga (KHL) - piatok:

Metallurg Novokuzneck - HC Slovan Bratislava 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)

Zverenci Miloša Říhu viedli od 11. min presným zásahom Andreja Šťastného, no v úvode druhej časti vyrovnal český legionár v domácom tíme Kousal. Žiga Jeglič potom poslal Slovan opäť do vedenia, ale tri sekundy pred druhým klasksónom upravil na 2:2 Zemčenko. V tretej časti sa obaja súperi snažili o rozhodnutie, podarilo sa to v 58. min v početnej výhode Tomášovi Kundrátkovi.
Góly: 23. Kousal, 40. Zemčenko (Plotnikov, Lebedev) - 11. A. Šťastný (Tičar, Jeglič), 26. Jeglič, 58. Kundrátek (L. Kašpar)
Vylúčení: 4:6 na 2 min, navyše: Komaristyj (Novokuzneck) 5+DKZ za narazenie na mantinel, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Komarov, Safiullov - Koršak, Černyšov (všetci Rus.), 3150 divákov
Zostavy:
Novokuzneck: Poďapoľskij - Kuklev, Ľamkin, Manuchov, Fairchild, Nekolenko, Glebov, Ščukin, Kapotov – Lebedev, Zemčenko, Plotnikov - Kaprizov, Poliščuk, Komaristyj - Kousal, Romanov, Jerdakov - Mitriakov, Makarenko, Semionov
Slovan: Brust - Kundrátek, Sersen, Starosta, Švarný, V. Mihálik, Luža, Rosandič - L. Kašpar, Viedenský, V. Nedorost - Jeglič, Tičar, A. Šťastný - Miklík, T. Surový, Bartovič - Skalický, Lušňák, L. Nagy - Šiška

Povedali po zápase:

Miloš Říha (tréner Slovana): "Po náročnej ceste sme neboli v takom rozbehu a pohode ako v posledných zápasoch. Sme veľmi radi, že na začiatku výjazdu sme dokázali zvíťaziť a zobrať z Novokuznecka všetky tri body. Pre mužstvo je to do ďalších stretnutí nesmierne dôležité."

Tomáš Kundrátek: "Bohužiaľ, dnes sme si to zbytočne skomplikovali. Nakoniec to dobre dopadlo vďaka presilovkovému gólu dve minúty pred koncom. Na úvod tripu sú to hlavne nesmierne dôležité tri body. Teraz sa musíme dobre vyspať a pripraviť sa na Sibir, čo je výborné mužstvo, takže sa musíme vo všetkých smeroch ešte o čosi zlepšiť, ak tam chceme byť úspešní."

Andrej Šťastný: "Myslím, že sme začali celkom dobre, zachytili sme úvod zápasu, na čo sme sa pripravovali a využili hneď našu prvú presilovku. Potom sme mohli dať aj ďalšie góly a súpera definitívne zlomiť v päťminútovej presilovke. Vďaka dvom našim vylúčeniam z nej však nič nebolo a celkove ten úsek hry nám veľmi nepomohol. Zápas bol nakoniec dramatický až do samého konca a chvalabohu, že máme z neho tri body."

 

Žiga Jeglič: "Je to mimoriadne dôležité víťazstvo za tri body. V zápase sme žiaľ vyrobili hneď niekoľko hrubých chýb, ale nakoniec sa budú rátať len tie tri body, ktoré sme dnes vydolovali. Presne takto sme chceli začať tento trip."