Slovan štvrtýkrát z piatich zápasov nedal Čerepovcu gól

Michal Sersen  v súboji s Marekom Kvapilom z Čerepovca, foto SITA - Ján SlovákMichal Sersen  v súboji s Marekom Kvapilom z Čerepovca, foto SITA - Ján Slovák

BRATISLAVA - Slovanu Bratislava sa v Kontinentálnej hokejovej lige nedarí proti Severstaľu Čerepovec. S ruským súperom odohrali Bratislavčania v nadnárodnej súťaži doteraz päť zápasov, iba v jednom mu dali aspoň jeden gól a iba ten vyhrali. Po prehrách 0:6, 0:3, 0:2 prišlo vlani začiatkom decembra víťazstvo 3:2 a teraz v utorok ďalší neúspech na nulu 0:3.
"Potvrdilo sa, že médiá veľmi dobre poznajú štatistiky. Ja si pamätám priebehy zápasov, keď je tam nula na našom konte, je potvrdené, že boli rovnaké. Náš problém nie je v mužstve Čerepovca, vlani sme ho zdolali 3:2 vďaka záveru, v ktorom sme strelili dva góly. Verím, že nad Severstaľom zvíťazíme v našom ďalšom vzájomnom stretnutí,“ komentoval tréner Slovana Rostislav Čada.
Bratislavčania mali v utorok v Slovnaft Arene nedostatočný pohyb, zle napádali a pokrývali súpera, prehrávali osobné súboje. Navyše zlyhávali aj v koncovke, čo na body nestačilo. "Neviem, čím to je, že sme Čerepovcu nedali gól. Nie som poverčiví. Jednoducho súperi sa dnes veľmi dobre stavali do striel, nedalo sa ich obstreliť. Dnes nám to jednoducho nechcelo padnúť," doplnil obranca Michal Sersen.
Premiéru v drese Slovana absolvoval v utorok Kurtis Foster. V prvej tretine sa nevyhol viacerým zaváhaniam, druhý gól Čerepovca ide na jeho vrub. "Na Fosterovi bola vidieť dlhá pauza - tréningová i zápasová. Je to skúsený hráč, uvidíme, ako sa s tým vyrovná,“ uviedol tréner Rostislav Čada.