Slovan si v drafte vybral štyroch Slovákov

Útočník Adam Ružička, foto youtube.com Útočník Adam Ružička, foto youtube.com 

MOSKVA - Na tradičnom drafte nováčikov KHL vyberali mužstvá v Moskve hráčov ročníka 1999. HC Slovan siahol až po troch rodákoch z Bratislavy, celkove si v Moskve vybral štyroch slovenských hráčov. Voľbami Slovana sú útočník Adam Ružička z Pardubíc, obranca Martin Fehérváry zo švédskeho Malmö, center Miloš Roman z Třinca a krídelník Filip Krivošík z fínskeho HPK Hämeenlinna.  Všetci štyria už reprezentovali SR na majstrovstvách sveta do 18 rokov.

V prvom kole draftu ohlásil HC Slovan  17-ročného útočníka Adama Ružičku, ktorý začínal s hokejom v Ružinove, v doraste sa presunul do Slovana. Od sezóny 2014/15 pôsobí robustný center (194cm, 95kg) v Pardubiciach, kde sa už vo svojom mladom veku stabilne presadzuje v juniorskej kategórii. Patrí medzi stabilných členov slovenskej reprezentácie, v aktuálnom ročníku si pripísal štarty za výber sedemnástok, predstavil sa aj na svetovom šampionáte do osemnásť rokov. Druhým vybraným hráčom je zatiaľ len 16-ročný obranca Martin Fehérváry, hrajúci za juniorsky tím švédskeho Malmö Redhawks. Bratislavský odchovanec v uplynulej dokonca odohral štyri stretnutia v najvyššej švédskej súťaži SHL.V treťom kole siahli belasí po hráčovi HC Oceláři Třinec a slovenskom reprezentantovi Milošovi Romanovi. Mladý center nastupuje vo výberoch Slovenska už od svojich šestnástich rokov. Na klubovej úrovni patril medzi veľké opory Třinca, v ročníku 2015/16 si pripísal v 44 stretnutiach 47 bodov. Štvrté kolo draftu vymenili slovanisti so Sibirom Novosibirsk za práva na českého útočníka Tomáša Kubalíka a vyberali tak až v piatom kole, keď ukázali na ďalšieho Bratislavčana Filipa Krivošíka. Dobre stavaný krídelník (193cm, 90kg) sa po skvelej klubovej sezóne a účasti na MS 18 presúva rovnako na sever Európy, kde bude nastupovať za HPK Hämeenlinna.

Podľa webu Slovana sa draft nováčikov pre nadnárodnú KHL v aktuálnej podobe konal naposledy, o jeho ďalšom osude rozhodne vedenie súťaže počas nadchádzajúceho ročníka.