Slovan zdolal Minsk a je už v postupovom pásme

Tičar (24) a Barker (55), strelci prvých dvoch gólov proti Minsku, foto SITA - Marko ErdTičar (24) a Barker (55), strelci prvých dvoch gólov proti Minsku, foto SITA - Marko Erd


BRATISLAVA - Hráči Slovana Bratislava uspeli v utorkovom zápase v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), keď v domácom prostredí zdolali Dinamo Minsk 4:1. Pre Slovan je to už piaty triumf za sebou, čo sa v KHL Bratislavčanom doteraz podarilo iba raz - hneď v úvodnej sezóne počas prvého mesiaca v nadnárodnej súťaži.

Zverenci trénera Miloša Říhu sa dostali do vedenia v závere prvej tretiny zásluhou Tičara, na konci druhej časti vyrovnal Ellison. Tri body pre Slovan zariadil v 52. min obranca Cam Barker strelou od modrej čiary. Skúsený bek si tým poistil druhé miesto v produktivite zadákov celej KHL. Definitívnu podobu výsledku dali gólmi do prázdnej bránky súpera Miklík a Kašpar.

V aktuálnej sezóne KHL nazbierali Bratislavčania v 36 zápasoch 51 bodov a v tabuľke Západnej konferencie sa dostali na 8. miesto. Po dlhšom čase sa nachádzajú v pásme postupu do play-off. Najbližšie sa Slovan predstaví v nedeľu 29. novembra na ľade tímu Jugra Chanty-Mansijk. Doma si opäť zahrá v stredu 9. decembra proti HK Soči.

Kontinentálna hokejová liga (KHL) - utorok:

SLOVAN - DINAMO MINSK 4:1

V úvodnej časti sa obaja súperi dostávali často do šancí, no brankári Garnett aj Glass chytali pozorne. Rozhodcovia Oskirko s Ravodinom "púšťali" tvrdú hru, až v závere poslali na trestnú lavicu Jegliča so Šinkevičom. Na ľadovej ploche mali obe mužstvá štyroch korčuliarov a už po šestnástich sekundách padol gól - Tičar získal v strednom pásme puk, zvolil forhendový blafák a pomedzi betóny Glassa otvoril skóre duelu.

V druhej tretine mali miernu prevahu "belasí", no nedokázali ju zúročiť a pridať gólovú poistku. Naopak, v 39. min sa podarilo vyrovnať hosťom: Slovan nedokázal dostať puk z obrannej tretiny a na konci úspešnej akcie stál najproduktívnejší hráč Dinama Minsk Ellison.

S pribúdajúcom časom v III. dvadsaťminútovke hrali obe mužstvá čoraz opatrnejšie. V 52. min však od modrej čiary napriahol domáci obranca Barker a puk z jeho hokejky doplachtil až do súperovej bránky - 2:1. Definitívnu podobu výsledku dali gólmi do prázdnej bránky súpera Miklík a Kašpar.

Hlasy po zápase:

Miloš Říha (tréner Slovana): "Po náročných dueloch vonku sme boli v úvode trochu v útlme a súper mal v I. tretine tri veľké šance. V tretej časti sme už hrali taký hokej, aký by sme mali predvádzať v domácom prostredí. Teší ma, že sme doma zvíťazili a ľudia si našli cestu na tribúnu."

Andrej Kovaľov (tréner Dinama Minsk): "Bol to dobrý duel, nemôžem mojim zverencom nič vyčítať. Domáci dnes zaslúžene triumfovali."

Rok Tičar (útočník Slovana): "Som veľmi spokojný. Máme za sebou veľmi dobrý duel. Máme radosť z troch bodov. Teraz nás čakajú štyri zápasy vonku, najlepšie by bolo pokračovať vo víťaznej šnúre. Obe mužstvá dnes dobre bránili, nerobili chyby. Začali sme dobre a dali sme prvý gól. Potom sme síce inkasovali, ale tretiu tretinu sme zvládli, dali sme v nej tri góly. Je to pre nás pekný triumf."


HC Slovan Bratislava - Dinamo Minsk 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Góly: 19. Tičar, 52. Barker (Paré), 59. Miklík, 60. Kašpar - 39. Ellison (Vesce, Bailen)
Vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Oskirko, Ravodin - Aľošin, Ivanov, 9332 divákov

Zostavy:
Slovan: Garnett - Ľ. Višňovský, Starosta, Barker, Švarný, Valach, V. Mihálik, L. Kozák - Jeglič, Tičar, L. Nagy - Paré, Surový, Bartovič - Miklík, Viedenský, L. Kašpar - D. Skokan, Lušňák, Skalický
Minsk: Glass - Bailen, Šinkevič, Krajíček, Lisovec, Gunderson, Filičkin - Vesce, Ellison, Cheechoo - Stepanov, Szczechura, Materuchin - N. Komarov, Drozd, Meleško - Michaľov, Konstantin Koľcov, Pavlovič