Slovan sa vráti k červeným dresom, v hale zaznie aj koleda

BRATISLAVA - Hráči Slovana Bratislava nastúpia na Štedrý deň na zápas Kontinentálnej hokejovej ligy proti Neftechimiku Nižnekamsk v červených dresoch. Výnimku už schválilo aj vedenie nadnárodnej súťaže. "Červená farba je tradičnou farbou Vianoc a zároveň je to tak trochu malý návrat do histórie klubu. Mnohí fanúšikovia si určite spomenú, že v červených dresoch hrával Slovan pomerne dlhé obdobie v druhej polovici minulého storočia," vysvetľuje na klubovom webe marketingový riaditeľ Slovana Milan Vajda.

 

Slovenský hokejista storočia - brankár Slovana Bratislava Vlado Dzurilla, FOTO JÁN SÚKUPSlovenský hokejista storočia - brankár Slovana Bratislava Vlado dzurilla, FOTO JÁN SÚKUP

Pre divákov stretnutia, ktoré sa začne o 13.00 h, pripravili aj malý darček - vianočný klubový šál. Po zápase by sa hráči mali rozlúčiť s fanúšikmi v prítmí Slovnaft Areny bez ohľadu na výsledok za spevu Tichej noci. "Hľadáme ešte spevácky zbor, ktorý by bol ochotný na Štedrý večer hneď po zápase naživo a priamo z ľadovej plochy zaspievať Tichú noc. Snáď sa nám to podarí. Väčšina hráčov bude mať v hľadisku svoje rodiny, deti. Verím, že budeme mať dôvod na radosť a spokojnosť a vzájomne si pred odchodom k štedrovečerným stolom poďakujeme za celoročnú podporu," doplnil Milan Vajda.
Pre Slovan bude zápas na Štedrý deň novinkou. Vrcholom vianočného obdobia v hokejovej Bratislave bude 26. decembra súboj s SKA Petrohrad s Iľjom Kovaľčukom. V KHL nie sú stretnutia počas európskych vianočných sviatkov ničím nezvyčajným, v Rusku je oveľa väčším sviatkom Nový rok a pravoslávni veriaci ich oslavujú až o dva týždne neskôr. Slovan si "vykoledoval" vianočné stretnutia aj sám, už na jar musel poslať do Moskvy zoznam dní, v ktorých nemôže pre vyťaženosť haly hrať domáce zápasy. Zoznam bol poriadne dlhý.
"Za vyžrebovaním našich zápasov na Vianoce netreba rozhodne hľadať žiadnu zlomyseľnosť zo strany vedenia KHL. Vedenie súťaže muselo pri zostavovaní kalendára zohľadňovať množstvo rôznych detailov a obmedzení. Ani niet veľmi divu, že nám pripadli duely na vianočné sviatky. Máme tak úžasnú možnosť pristúpiť k nim pozitívne a spoločne si urobiť zo zápasov a atmosféry v našej aréne bez ohľadu na výsledky neopakovateľný sviatok," doplnil na klubovom webe generálny manažér Slovana Maroš Krajči.