Slovan prišiel o body s Novosibirskom pri vlastnej presilovke

Surového atakuje útočník Novosibirska Žafiarov, súboj sleduje autor gólu na 2:2 Kašpar, foto SITASurového atakuje útočník Novosibirska Žafiarov, súboj sleduje autor gólu na 2:2 Kašpar, foto SITA


BRATISLAVA - Hráči Slovana Bratislava prehrali v utorkovom domácom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) s tímom Sibir Novosibirsk 2:3. Zverenci trénera Miloša Říhu prišli o predĺženie a istotu bodu v poslednej päťminútovke riadneho hracieho času.
Po bezgólovej úvodnej dvadsaťminútovke hostia strelili dva góly v rozpätí 60 sekúnd, do streleckej listiny sa zapísali Šalunov a Šumakov. Za domácich skorigoval A. Šťastný a vyrovnal Kašpar. Rozhodnutie zariadil v 56. min Šalunov. Slovan v tejto sezóne KHL nazbieral v štyroch dueloch iba tri body so skóre 9:7.
Najbližšie sa hokejisti Slovana predstavia opäť v domácom prostredí, v nedeľu 6. septembra o 17.30 h privítajú chorvátsky Medveščak Záhreb.

Kontinentálna hokejová liga (KHL) - utorok:
HC Slovan Bratislava - Sibir Novosibirsk 2:3 (0:0, 2:2, 0:1)
Góly: 32. A. Šťastný (Jeglič), 38. Kašpar (V. Nedorost) - 26. Šalunov (Žafiarov, Gimajev), 27. Šumakov (Okulov), 56. Šalunov (Ridderwall)
Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Dejev, Naumov - Zacharenkov, Sadovnikov, 7547 divákov

Zostavy:
Slovan: Garnett - Sersen, Barker, Starosta, Švarný, J. Valach, V. Mihálik, L. Kozák - Kašpar, V. Nedorost, Surový - Jeglič, Tičar, A. Šťastný - D. Skokan, Protaseňa, Bartovič - Skalický, Viedenský, Lušňák
Novosibirsk: Salák - Ibragimov, Vereščagin, Roth, Alexejev, Gimajev, Naumov, Meňšikov, Ignatovič - Moňa, Ullström, Kopejkin - Šumakov, Okulov, Ridderwall - Vorošilo, Fefelov, Sannikov - Šalunov, Gubin, Žafiarov

Úvodná tretina síce priniesla niekoľko šancí na oboch stranách, ale brankári Garnett a Salák si udržali konto. Domáci Slovan mal niekoľko príležitostí počas vylúčenia Alexejeva, no skóre sa nemenilo.
V úvode druhej časti nepremenil veľkú šancu slovinský útočník Tičar, ktorý netrafil odkrytú bránku Saláka. Na opačnej strane potom prišiel trest v podobe dvoch gólov v rozpätí 60 sekúnd - najprv Šalunov pomedzi Garnettove betóny poslal svoj tím do vedenia a vzápätí Šumakov za gólmana Slovana zasunul od zadného mantinelu odrazenú strelu Okulova. Bratislavské tribúny potešili "belasí" v 32. min - Jeglič získal puk v útočnom pásme, našiel voľného A. Šťastného a ten prestrelil Saláka. Vyrovnanie zariadila česká ofenzívna dvojica Slovana, keď neúspešný pokus V. Nedorosta poslal za chrbát súperovho brankára Kašpar.
V prvej polovici tretieho dejstva mali viac z hry hostia, ale Garnett nepustil za seba pokusy Okulova, Kopejkina či Meňšikova. V 56. min počas presilovky Slovana prenikli do útočného pásma dvaja útočníci hostí a Šalunov po peknej kombinácii s Ridderwallom strelil tretí gól tímu z Novosibirska.

Hlasy:
Miloš Říha (tréner Slovana): "Dobýjať bránku súpera v štvrtom súboji doma je veľmi ťažké a dnes to bolo vidieť na našom pohybe. Som sklamaný z disciplíny, pretože sme neplnili úlohy, ktoré sme si povedali. Prepadali sme v útočnom aj obrannom pásme. Nikto to nevzal na seba. Pripadalo mi to, ako keby si chlapci len prišli zahrať hokej."

Andrej Skabelka (tréner Sibiru Novosibirsk): "Bol to pre nás štvrtý duel u súperov, chlapci to zvládli celkom dobre. Dnešný duel sme odohrali dobre, aj keď sme Slovanu dovolili vrátiť sa do stretnutia."

Andrej Šťastný (útočník Slovana): "Prehrávali sme o dva góly, dokázali sme vyrovnať a potom v závere pri našej presilovke inkasujeme. Bola to chvíľka nepozornosti, päť minút pred koncom sme dostali gól a bolo to zlé. Veľmi nás to mrzí. Síce je pozitívom, že sme sa dokázali zmobilizovať, ale prehrali sme. Tieto body nám možno budú chýbať."