Slovan Bratislava pred novou sezónou odohrá 11 zápasov

Spartak Moskva sa v Bratislave predstavil až s 11 hráčmi ročníkov 1990 - 94, keď dvojica brankárov mal priemer nižší než 18 rokov. Brankár Šesťorkin (na snímke)  ich oslávil 30. decembra, foto SITA - Jozef JakubčoV príprave na novú sezónu prvým súperom Slovana na domácom ľade bude Spartak Moskva,  foto SITA - Jozef Jakubčo

BRATISLAVA - Hráči Slovana Bratislava pred svojou šiestou sezónou v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) absolvujú dovedna jedenásť prípravných duelov, z nich tri ako súčasť turnaja v nemeckom Kasseli. V domácom prostredí odohrajú "belasí" tri zápasy. Zverencov trénera Miloša Říhu čakajú konfrontácie s družstvami KHL, českej extraligy, slovenskej Tipsportligy či nemeckými druholigovými tímami.

Prípravu na nový ročník začne Slovan v domácich podmienkach, neskôr absolvuje týždňové sústredenie v rakúskom mestečku Bruck an der Leitha. Prvý duel odohrá bratislavský klub 19. júla na ľade českého HC Dynamo Pardubice, o deň neskôr je v pláne odveta s rovnakým súperom a na rovnakom mieste. Slovan potom doma privíta 25. júla Spartak Moskva, o dva dni neskôr si v slovinskom Maribore zmeria sily s Torpedom Nižnij Novgorod.

V úvode augusta príde na rad domáci súboj so Zlínom, po ktorom Slovan nastúpi v Brne proti úradujúcemu českému šampiónovi. "Belasí" sa potom presunú do nemeckého Kasselu na turnaj Wingas Cup, ich súpermi budú postupne lotyšské Dinamo Riga, domáci druholigista Kessel Huskies a ruský Viťaz Podoľsk. Po návrate domov sa v Bratislave predstaví Kometa Brno a generálkou na nový ročník bude pre Slovan zápas na ľade slovenského majstra HC ’05 iClinic Banská Bystrica 17. augusta.

Program prípravných zápasov HC Slovan Bratislava pred sezónou 2017/2018:
19. júla: HC Dynamo Pardubice (ČR) - HC Slovan Bratislava
20. júla: HC Dynamo Pardubice (ČR) - HC Slovan Bratislava
25. júla: HC Slovan Bratislava - Spartak Moskva (Rus./KHL)
27. júla: Torpedo Nižnij Novgorod (Rus./KHL) - HC Slovan Bratislava (Maribor)
2. augusta: HC Slovan Bratislava - HC PSG Zlín (ČR)
3. augusta: Kometa Brno (ČR) - HC Slovan Bratislava
8. augusta: HC Slovan Bratislava - Dinamo Riga (Lot./KHL, Wingas Cup v Kasseli/Nem.)
9. augusta: EC Kassel Huskies (Nem.) - HC Slovan Bratislava (Wingas Cup v Kasseli/Nem.)
10. augusta: Viťaz Podolsk (Rus./KHL) - HC Slovan Bratislava (Wingas Cup v Kasseli/Nem.)
15. augusta: HC Slovan Bratislava - Kometa Brno (ČR)
17. augusta: HC ’05 iClinic Banská Bystrica - HC Slovan Bratislava