Sezóna to bola dobrá, myslí si kapitán Slovana Surový

Kapitán Slovana Surový autorom posledného gólu belasých v sezóne, foto SITAKapitán Slovana Surový autorom posledného gólu belasých v sezóne, foto SITA

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava už majú po sezóne. V 1. kole play-off Kontinentálnej hokejovej ligy prehrali všetky štyri stretnutia s favorizovaným CSKA Moskva. Ich súper teraz získal čas na oddych pred ďalšou fázou bojov o Gagarinov pohár, „belasí“ už majú priestor na doliečenie menších či väčších boľačiek. Niektorí z nich ešte budú bojovať o miestenku v reprezentácii na májové majstrovstvá sveta. Medzi nich by mal patriť aj útočník Tomáš Surový, ktorý bol v sezóne 2015/2016 kapitánom Slovana v KHL. Po sobotňajšom neúspechu krátko zhodnotil celú sériu s CSKA. „Chceli sme vyhrať sobotňajší duel, aby sa séria neskončila 0:4 v náš neprospech. Všetky štyri stretnutia boli tesné, ale výsledok je 0:4,“ povedal 34-ročný rodák z Banskej Bystrice.
Všetko mohlo byť inak, keby sa hráčom Slovana podarilo dotiahnuť do úspešného konca ostatné tri súboje. V každom z nich dali prvý gól stretnutia, po druhej tretine v nich viedli, no zakaždým im súper strelil potrebný počet gólov na víťazstvo. „Škoda tých zápasov, v ktorých sme stratili získaný náskok. Teraz s tým už nič nenarobíme, tak to je a je to veľká škoda,“ poznamenal vicemajster sveta z Helsínk 2012.
S celým súťažným ročníkom vyjadril Tomáš Surový spokojnosť. „Po sérii 0:4 sa to síce hodnotí ťažko, ale v porovnaní s predchádzajúcou bola táto sezóna dobrá. Klobúk dolu pred všetkými - vedením klubu, hráčmi či trénermi. V porovnaní s predchádzajúcim ročníkom je to pre všetkých veľká satisfakcia a dobrá motivácia do ďalšej sezóny,“ myslí si skúsený center.