Týždeň pred ostrým štartom je Říha spokojný s kádrom len čiastočne

Tréner Miloš Říha, foto hcslovanTréner Miloš Říha, foto hcslovan

BRATISLAVA - Hráčov Slovana Bratislava čaká už vo štvrtok generálka na nový ročník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), bude ňou duel na ľade Banskej Bystrice. Zverenci trénera Miloša Říhu doteraz absolvovali osem prípravných duelov a dosiahli v nich len dve víťazstvá. Druhý triumf si "belasí" pripísali v utorok doma proti Komete Brno. "Prvá tretina bola katastrofálna. Na minulotýždňovom turnaji v Nemecku sme síce prehrali všetky tri zápasy, ale hrali sme s obrovským nasadením. Tam sme však dostali lacné góly. Teraz bol úplne iný obraz. Doma sme hrali posledný prípravný duel a chceli sme byť aktívnejší, no opak bol pravdou. Ak by nám nezachytal gólman, výsledok by vyzeral inak. S pribúdajúcim časom sme sa zlepšili, za stavu 2:0 sme mali ďalšie šance, ale nedôraznosťou sme ich nepremenili. Góly sme dostali po chybách. Kometa má svoju kvalitu, ale súboje KHL budú o niečom inom, bude to omnoho náročnejšie," myslí si tréner Říha. "Po turnaji v Nemecku som mal veľmi dobrý pocit, ale súboj proti Komete ma vrátil rýchlo na zem. Verím, že už na KHL to bude lepšie," pokračoval.

 

Víťazný  nájazd Juraja Mikúša proti Komete, foto hcslovanVíťazný  nájazd Juraja Mikúša proti Komete, foto hcslovan

Už v stredu 23. augusta večer čaká na Slovan prvý zápas v základnej časti KHL, na ľade tímu SKA Petrohrad to nebude mať bratislavský klub jednoduché. Miloš Říha pred týmto súbojom nemá obavy, že jeho zverenci úplne "zhoria". "Už som tam hral aj s horšou obranou," poznamenal s úsmevom. Novú sezónu v kádri Slovana začne aj viacero mladíkov a hlavný kouč si myslí, že každý z nich má šancu etablovať sa v KHL. "Káder opúšťa Adam Liška, ktorý odlieta do zámoria. Ostatní mladíci majú možnosť preraziť, no stále majú pred sebou veľký kus práce a záleží len na nich," povedal Říha.

Hlavný tréner Slovana je so zložením kádra spokojný iba čiastočne. "Mužstvo sme mali postavené a asi sme boli až príliš spokojní, pretože nám z neho vypadlo dvanásť hráčov. Potom sme mali obdobie, keď sme nevedeli, či môžeme podpisovať nové mená. A teraz to doťahujeme do konca. Percentuálne sa mi nepáči štyridsať percent tímu. Podnikáme isté kroky, aby sme sa dohodli s niektorým tímom na 'pôžičke' hráčov na mesiac. Na úvodnom tripe totiž nemôžem rátať s obrancami Meszárošom či Sersenom, obaja by sa však mali čoskoro dať dohromady," informoval Miloš Říha po utorkovom prípravnom zápase proti Komete Brno.

Slovan mal veľký záujem doplniť svoj káder o kvalitných slovenských hráčov, napokon však prišlo viac českých hokejistov. "Oslovili sme Slovákov, chceli sme postaviť silný slovenský tím, ale hráči potom podpisovali zmluvy inde. Museli sme tak siahnuť do iných vôd a myslím si, že sme nevybrali zle. Všetko sú to reprezentanti Česka, nie sú to slabí hokejisti. Je to síce škoda, pretože sme slovenský tím, ale na to teraz nemôžeme pozerať. S vedením klubu máme zodpovednosť pred fanúšikmi a musíme urobiť všetko pre to, aby sme nielen dôstojne odohrali základnú časť KHL, ale aj prekvapili a v prípade možnosti káder ešte posilnili a stabilizovali ho s výhľadom na ďalšie sezóny," dodal tréner slovenského zástupcu v KHL.