Presvedčivý triumf Slovana na ľade Lady Togliatti

Gól Ladislava Nagya na ľade Lady Togliatti po perfektnom blafáku, foto hcslovanGól Ladislava Nagya na ľade Lady Togliatti po perfektnom blafáku, foto hcslovan

TOGLIATTI - Hokejisti bratislavského Slovana zvíťazili v piatkovom stretnutí Kontinentálnej ligy (KHL) po presvedčivom výkonna ľade Lady Togliatti 6:3. Skóre duelu otvoril v 7. min v presilovej hre obranca Michal Sersen. V 16. min vyrovnal domáci Alexandr Šarov. Kľúčová z pohľadu zisku troch bodov Slovana bola druhá tretina, v ktorej zverenci fínskeho kouča Petriho Matikainena strelili tri góly zásluhou Tomáša Netíka, Tomáša Starostu a Ladislava Nagya. Lada na začiatku záverečnej časti hry znížila na 2:4 presným zásahom Stanislava Bočarova. Následne hosťujúci kapitán Milan Bartovič dvoma gólmi zvýšil vedenie Slovana na 6:2. Posledné slovo v zápase mal v 58. min domáci Georgij Belousov. V drese Slovana sa darilo kapitánovi Bartovičovi  -  strelec dvoch gólov + jedna asistencia,  L. Nagyovi 1 + 2 a Netíkovi 1 +1. Výborný výkon podal brankár Backlund, ktorý umocnil spoľahlivú defenzívu Slovana.
"Belasí" na tripe v Rusku dosiahli tretí úspech, v pondelok zdolali Jugru Chanty-Mansijsk 3:2 po samostatných nájazdoch a v stredu triumfovali 3:1 v Nižnekamsku. Hráčom Slovana patrí aktuálne 7. priečka v Západnej konferencii KHL so ziskom 29 bodov.

Najbližšie sa Bratislavčania predstavia na budúci štvrtok 30. októbra doma proti Sibiru Novosibirsk (19.30 h SEČ).

Výsledok - piatok:
Lada Togliatti - Slovan Bratislava 3:6 (1:1, 0:3, 2:2)
Góly:16. Šarov (Stulov), 43. Bočarov (Nikitenko), 58. Belousov - 7. Sersen (Vondrka), 29. Netík (V. Nedorost), 32. Starosta (Vondrka, Netík), 34. L. Nagy (Bartovič), 49. Bartovič (L. Nagy), 54. Bartovič (L. Nagy)
Vylúčení: 2:3 na min, navyše Valujskij a F. Fiodorov (obaja Lada) 10 min za nešportové správanie a Jeglič (Slovan) 5+DKZ za faul lakťom, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Beľajev, Romasko - Otmachov, Palej (všetci Rus.), 5600 divákov

Hlasy po zápase:

Petri Matikainen (tréner Slovana): "Bol to náš štvrtý zápas v rozpätí ôsmich dní a tak nečudo, že na mužstve už bolo vidieť čiastočnú únavu. V priebehu zápasu boli fázy, v ktorých sme hrali veľmi dobre, ale aj také, v ktorých sme urobili zbytočné chyby a súper ich potrestal tromi gólmi. Napokon sme boli predsa len efektívnejší a strelili sme Lade šesť utešených gólov. Ďalšie tri body a celkovo osem z tohto tripu nás tešia."

Tomáš Starosta (obranca Slovana): "Začali sme dobre, strelili sme prvý gól, ale trochu nás pribrzdilo päťminútové oslabenie. Aj keď sme ho zahrali veľmi dobre, v samom závere som si dal vlastný gól, keď sa odo mňa nešťastne odrazil brankárom vyrazený puk. Druhá tretina bola z našej strany výborná, strelili sme tri góly, premieňali sme šance, ktoré sme si dokázali utvoriť. V tretej tretine bolo vidieť, že súper už nemá čo stratiť. Tlačil sa viac do nášho obranného pásma a podarilo sa mu pomerne skoro streliť kontaktný gól na 2:4. Našťastie sme dali v krátkom slede ďalšie dva góly a zápas sme mohli v pokoji dohrať."

Milan Bartovič (kapitán Slovana): "Mužstvo ukázalo na tomto tripe veľkú vôľu. Domov vezieme osem bodov, čo je paráda. Prvá tretina bola ťažká, lebo sme museli hrať dlho v oslabení. Udržali sme stav 1:1, to bolo dobré pre ďalší vývoj. Dnes rozhodla druhá tretina, v ktorej sme využili prakticky všetky šance, ktoré sme mali. Dobre zachytal aj Backy (Backlund - pozn.)."

Ladislav Nagy (útočník Slovana): "Dnes sme sa sústredili na kvalitnú obranu a z protiútokov sa nám darilo dávať góly. Tiež nám vyšli presilovky. Dá sa povedať, že sme hrali super po celých šesťdesiat minút a o našom víťazstve nebolo pochýb. Mužstvo zahralo dobre ako celok. Sme radi, že máme ďalšie tri body a dlhý trip sme ukončili hladkým víťazstvom."

Zostavy:

Togliatti: Ježov (41. Glass) - Barancev, Podhradský, Šulakov, Hunkes, Vorobiov, Romanov, Ogurcov, Stulov - Petrov, Golubev, Černikov - Valujskij, Nikitenko, F. Fiodorov - Belousov, Zaťovič, Šenfield - Mastriukov, Šarov, Bočarov
Slovan: Backlund - Štajnoch, Sigalet, Sersen, Baranka, Foster, Starosta, J. Brejčák - Bližňák, Surový, Bartovič - Netík, V. Nedorost, Vondrka - L. Nagy, Tičar, Jeglič - Kudrna, P. White, Lunter