Lukáš Kašpar sa po roku vrátil do Slovana Bratislava

Slovanista Lukáš Kašpar strelil v drese reprezentácie ČR víťazný gól v dueli s Ruskom, foto hcslovanLukáš Kašpar si po roku oblečie dres Slovana Bratislava, foto hcslovan

BRATISLAVA - Český hokejový útočník Lukáš Kašpar je späť v Slovane Bratislava. Tridsaťjedenročný krídelník strávil ostatný súťažný ročník v Diname Moskva, predtým odohral rok práve v "belasých" farbách. So Slovanom teraz podpísal kontrakt na jeden rok.

Rodák zo severočeského mesta Most za Slovan absolvoval 62 zápasov s bilanciou 16 gólov a 33 asistencií. V KHL hral aj za Barys Astana, Donbass Doneck a Jugru Chanty-Mansijsk.

S českou reprezentáciou odohral tri svetové šampionáty - na svojom konte má zlato z Nemecka 2010 a bronz z MS 2012 v Helsinkách.

Lukáš Kašpar po podpise zmluvy so Slovanom: "Teším sa na výbornú atmosféru, ktorá tu vždy vládla, na pohodu v kabíne. V Slovane sa vytvorila skvelá rodinná atmosféra. Pred rokom sa mi tu veľmi darilo, prispel k tomu aj môj center Marek Viedenský. Verím, že obnovíme našu spoluprácu a opäť nám to pôjde výborne." Skúsený český krídelník mal aj iné ponuky. "Ako som už spomenul, Slovan, mesto aj prostredie som si veľmi obľúbil. Rozhodol som sa preto pre návrat a verím, že nová sezóna bude rovnako dobrá ako pred dvomi rokmi," poznamenal.

Sezóna v Diname Moskva mu nevyšla podľa predstáv. "Napriek dobrým výkonom som nedostával toľko príležitostí, ako by som chcel. Je to však už pre mňa uzavretá kapitola. Teším sa na Slovan, na chlapcov v šatni a nový ročník KHL," doplnil Lukáš Kašpar.