Ján Laco zostáva v Donecku, predĺžil o dva roky

Ján Laco Foto SITA

DONECK - Slovenský reprezentant Ján Laco zostáva hráčom ukrajinského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Donbas Doneck. Skúsený brankár predĺžil zmluvu o dva roky do 30. apríla 2016. "Kontrakt sa zrodil veľmi rýchlo v priebehu utorka. Veľmi sa mi páči v meste i organizácia v klube. Som spokojný a rád, že môžem v Donecku pokračovať," povedal po príchode na zraz slovenskej hokejovej reprezentácie Ján Laco, ktorý mal aj ďalšie ponuky: "Nebolo to však nič konkrétne. Ruské tímy čakajú na ďalší vývoj, keďže nie je schválený reglement KHL. Preto sme sa rozhodli s agentom to vyriešiť takto." Laco sa stal hráčom Donbasu v roku 2012.
Liptovskomikulášsky rodák odchytal za Doneck 14 zápasov v základnej časti KHL 2013/2014, desať z nich bolo víťazných. V play-off pomohol najlepší brankár majstrovstiev sveta 2012 a účastník OH v Soči 2014 ukrajinskému tímu k postupu cez Dinamo Riga do semifinále Západnej konferencie.
Laco je od piatka na Slovensku, počas víkendu a pondelka si stihol oddýchnuť a nabrať nové sily. Pozorne sleduje aj napätú politickú situáciu na Ukrajine i v samotnom Donecku. "Verím, že sa do môjho júlového príchodu všetko vyrieši a všetko v meste i klube bude v poriadku," doplnil Ján Laco, ktorý od utorka zarezáva v kempe slovenského národného tímu v príprave na majstrovstvá sveta. V závere týždňa by nemal chýbať na súpiske v prípravných zápasoch proti Rusku. Na "zbornú" má z posledného súboja na zimných olympijských hrách v Soči príjemné spomienky. "Nebol som pár dní na ľade a musím sa teraz do toho dostať. Uvidíme, či sa dostanem do bránky," doplnil Ján Laco.