V predohrávke držali mladíci SR 18 krok s favorizovanou Duklou

Dávid Okoličány na MS 20 v zápase s Kanadou, foto SITA/APBronzový na MS 20 Dávid Okoličány sa predstavil v utorok v drese Michaloviec v dueli proti SR 18, foto SITA

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ (SZĽH) - Prvá hokejová liga mala v utorok na programe jediné stretnutie - predohrávku 41. kola základnej časti, v ktorej osemnástka SR prehrala s Michalovcami 1:2.  Mladí reprezentanti na svojom domovskom ľade v Liptovskom Mikuláši sa proti štvrtému celku tabuľky - Dukle Michalovce - usilovali o ôsmy víťazný zápis a duel s favoritom odohrali výborne. Už v 6. minúte Pataky za asistencie Tršku prekonal bronzového z MS 20 Okoličányho. V tejto fáze boli mladíci strelecky aktívnejší  14:8. Po prvej prestávke prevzali iniciatívu hostia a už v 23. minúte potrestali vylúčenie Mihalku gólom M. Bednára na vyrovnanie. Tento moment priniesol nervozitu na striedačku mladých, ktorí v druhej tretine až štyri razy zohrievali trestnú lavicu. Konečnú podobu výsledku dal v 48. minúte Š. Majerník, ktorý prekonal ďalšieho mladého reprezentanta Húsku.

Už v stredu 14. januára sa o 17. hodine predstavia mladí zverenci trénera Antona Bartánusa na ľade v Spišskej Novej Vsi v rámci kompletného 38. kola.

 I. liga - základná časť - predohrávka 41. kola - utorok:

SR "18" - HK Dukla Michalovce 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Góly: 6. Pataky (D. Trška) - 23. M. Bednár (Linet, , Čížek), 48. Š. Majerník (M. Bednár, Boboš). Vylúčenia 6:6, presilovky 0:1, oslabenia 0:0, strely na bránku 31:38. Rozhodovali:  Majling - Číž, Kollár, 80 divákov, hralo sa v Liptovskom Mikuláši.