Na MS 18 v Miškovci Slovenky víťazne 5:0 aj proti Dánkam

Slovenské juniorské reprezentantky, foto iaSlovenské juniorské reprezentantky, foto ia

MIŠKOVEC - Slovenská hokejová reprezentácia dievčat do 18 rokov uspela na turnaji I. divízie majstrovstiev sveta tejto kategórie v maďarskom Miškovci aj vo svojom druhom vystúpení. Po nedeľňajšej výhre nad domácimi rovesníčkami 5:0 si rovnako presvedčivo poradila v pondelok aj s Dánkami, nováčikom tejto kategórie.  Slovenské hokejistky nastúpia v stredu 13. januára od 12.30 h ako líderky šampionátu proti Nórkam.

Majstrovstvá sveta v hokeji hráčok do 18 rokov - I. divízia - Miškovec (Maď.) - pondelok:

Slovensko - Dánsko 5:0 (1:0, 4:0, 0:0)

logo MS divízie I hráčok do 18 rokov v Miškolci

Mladé Slovenky pod vedením trénera Tomáša Pšenku išli do vedenia ešte v prvej tretine zásluhou Kollovej. O svojom víťazstve rozhodli už v prvej polovici duelu, keď v druhom dejstve pridali do 31. min štyri presné zásahy - Vargová, Košecká, Suráková a Drábeková. Pri jasnom náskoku po piatom góle príležitosť Rišianovej.

Tomáš Pšenka (tréner družstva SR 18 ženy): "Vychádzali sme z predpokladu, že Dánky sa rovnako ako proti Japonkám sústredia na výraznú defenzívu. Stalo, navyše bránili ešte hlbšie vo svojej zóne ako v prvom zápase. Preto sme nalinkovali jednoznačne aktívnu ofenzívnu hru doplnenú o rýchlu odovzdávku pukov na roztiahnutie obranného tvaru Dánok a tým uvoľnenie priestoru pre ich bránkou. Navyše obrankyne mali za úlohu častejšie než zvyčajne zakončovať. Rezultovali z toho tri z piatich gólov, dve priamo na konte zadáčok. Severanky kládli menší odpor než Maďarky, ale napriek tomu sme nezačali proti ním tak aktívne a kvalitne. Uvoľnenie priniesol až úvodný gól Kollovej, zlomom bol náš vydarený vstup do druhej tretiny, kde sme prvé dve striedania pretavili na dva góly.  V stredu proti Nórkam, ktoré hrajú podobný hokej ako my, bez tradičnej severskej tvrdosti, pri ich menej výraznej defenzíve vidíme našu príležitosť v pestrejšej kombinačnej hre i streľbe obrankyň.  V každom prípade chceme opäť produkovať ofenzívny hokej, ale s väčšou vyváženosťou a zodpovednosťou smerom k povinnostiam v defenzíve. Verím, že k dispozícii bude aj Iveta Klimášová, ktorej nedovolili nastúpiť dýchacie problémy. V hodnotení najlepšej hráčky sme sa v realizačnim tíme priklonili k obrankyni Tatiane Ištocyovej. Dokáže výrazne  podporiť ofenzívu, má dobrý prehľad v hre i držanie puku, urobila minimum chýb, navyše ako obrankyňa má po dvoch zápasoch bilanciu gól plus tri asistencie."

Góly: 14. Kollová (Suráková, Korenková), 21. D. Vargová, 22. Košecká (T. Ištocyová, Kollová), 26. Suráková (Maskaľová, Záborská), 31. Drábeková (Trebulová, Záborská)
Vylúčené: 3:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Williamsová (USA) - Cadonauová (Švaj.), Sándorová (Maď.), 40 divákov

Najlepšia hráčka zápasu  družstva SR 18 obrankyňa T. Ištocyová.

Zostava SR: Štofanková (31. Rišianová) - Zálešáková, D. Vargová, Drábeková, T. Ištocyová, Králiková, Kučerková - Maskaľová, Záborská, Trebulová - Korenková, Košecká, Kollová - L. Ištocyová, Suráková, Rumanová - Fáberová, Šulíková

Japonsko - Nemecko 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Nórsko - Maďarsko  5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Poradie po 2. kole:

1. Slovensko 6 (10:0), 2. Japonsko 6 (6:1), 3. Nemecko 3 (6:4), 4. Nórsko 3 (5:3), 4. 5. Dánsko 0 (0:8), 6. Maďarsko 0 (0:10)

Kompletné štatistiky nájdete tu:

http://www.iihf.com/competition/559/statistics.html

Stretnutia možno sledovať priamo na
 
http://sportstream.hu/miskolc