Hadamczik mal reprezentačnú ponuku, nebola zo Slovenska

Alois Hadamczik koučom Komety Brno, foto beta.hokej.cz

BRNO - Bývalý tréner hokejistov Česka Alois Hadamczik, ktorý v súčasnosti vedie Kometu Brno, mal nedávno ponuku od jedného z národných zväzov prevziať jeho reprezentáciu. Nešlo však o návrh zo Slovenska či Bieloruska. Hadamczik napokon pred odchodom do inej krajiny zvolil pôsobenie v Brne.
"Keď ma oslovila Kometa, tak som trocha váhal, pretože mala výsledky. Vzal som si krátky čas na rozmyslenie, pretože som mal zároveň ponuku od jednej európskej reprezentácie, ktorá hrala na majstrovstvách sveta. Tak som váhal. Tá reprezentácia mi však povedala, že musím čakať mesiac na definitívne rozhodnutie. A ja som si povedal, že celý život - až na krátku výnimku v Nemecku - trénujem doma. Kometa je doma, na Morave, je to tím, ktorý má ambície," uviedol v rozhovore pre MF Dnes, ktorý zverejnil web denník iDnes.cz, Alois Hadamczik.
Bývalý majiteľ Baníka Ostrava následne priznal, že nešlo o ponuku zo Slovenska či Bieloruska. "Musím však povedať, že slovenských hráčov som trénoval dosť často. Napríklad Demitru som už v osemnástich rokoch stiahol do Vítkovíc, ale keďže vtedy ešte neplatili prestupové poriadky, tak išiel po mesiaci na stáž do Ameriky a napokon tam už zostal," doplnil Hadamczik. Meno krajiny, ktorá ho oslovila, nechce zverejniť.