Graňák sa rozhodol pre návrat do Rögle

Obranca Dominik Graňák dres Rögle už obliekal, foto roglebk.seObranca Dominik Graňák dres Rögle už obliekal, foto roglebk.se

ÄNGELHOLM - Slovenský hokejový reprezentant Dominik Graňák sa rozhodol pre návrat do švédskeho tímu Rögle BK, v ktorom už úspešne pôsobil v ročníku 2009/2010. Rodák z Havířova v deň 32. narodenín (nar. 11. júna 1983) podpísal zmluvu na dve sezóny.
"Priznám sa, že som sa chcel vrátiť do Ruska a do KHL, lebo keď som bol štyri roky v Diname Moskva, ten hokej mi vyložene sedel. Ale z klubov, kde som chcel ísť, neprišla žiadna ponuka. Naopak, boli náznaky z klubov, kam by som nešiel. A tak som sa rozhodol pre Švédsko," povedal Graňák podľa denníka Sme a dodal: "Asi som mal vo Švédsku šťastie na dobrých ľudí, hrá sa tam výborný hokej a vždy som sa tam cítil veľmi príjemne. Klub z Ängelholmu poznám, pôsobil som tam jednu sezónu. Dohodli sme sa na dvojročnom kontrakte. Predtým som bol dva roky vo Färjestade a vlani som časť sezóny odohral v Linköpingu."
O skúseného beka mal záujem nový tréner mužstva Anders Eldebrink, ktorý v uplynulej sezóne koučoval švajčiarsky Rapperswil. Práve v krajine "helvétskeho kríža" Graňák dohrával ročník, obliekal si dres Fribourgu. "Ide o dobrého chlapíka aj beka, ktorý by pravdepodobne zapadol do nášho systému. Niet pochýb, že o takýchto hráčov máme záujem. V minulosti už v Rögle pôsobil, čo je, myslím si, výhoda," uviedol koncom mája Eldebrink.
Graňák odštartoval sezónu 2014/2015 vo švédskom Linköpingu, za ktorý odohral 16 zápasov. Predtým pôsobil aj v Diname Moskva, Färjestade či Slavii Praha.