Finále o extraligovú baráž sa začne vo štvrtok na Spiši

 

Logo 1. HLSR

SPIŠSKÁ NOVÁ VES  - Víťazom I. hokejovej ligy v sezóne 2014/2015 bude jeden z dvojice Spišská Nová Ves - Detva. Finálová séria dvoch najlepších tímov po dlhodobej časti súťaže sa začne vo štvrtok 26. februára na Spiši a bude sa hrať na štyri víťazstvá. Spišská Nová Ves ako víťaz základnej časti bude mať výhodu domáceho ľadu aj v prípadnom siedmom súboji v pondelok 9. marca. Víťaz I. ligy vyzve v baráži o postup do najvyššej súťaže posledný tím extraligového pelotónu - Žilinu.
Spišiaci v play-off hranom doteraz na tri víťazstvá najprv hladko prešli cez Prešov (3:0 na zápasy) a potom si poradili aj s Liptovským Mikulášom (3:2). Vo vyrovnanom meraní síl dvoch bývalých extraligistov hráči okolo kapitána Ľubomíra Vaica museli odohrať až päť zápasov, ale posledný vyhrali doma suverénne 5:1. Detvania vo štvrťfinále aj semifinále potrebovali na prekonanie odporu súperov z Trnavy a Bardejova dvakrát plný počet piatich zápasov, ale zachránili sa vždy na domácom ľade, kde prehrali v celej sezóne len štyrikrát. V rozhodujúcom semifinálovom súboji prevýšili Bardejovčanov hladko 3:0.

HK Spišská Nová Ves

text text text ..."Po víťazstve v základnej časti sme si veľmi želali postúpiť do finále. Dôležité bolo najmä zvládnuť prvé kolo s Prešovom a vyhnúť sa prípadnému fiasku,“ povedal kapitán Spišiakov Ľubomír Vaic. Skúsený bývalý reprezentant a medailista z dvoch majstrovstiev sveta prízvukuje, že teraz je prvoradé finále a až potom sa dá rozmýšľať o prípadnej extraligovej méte. „Sústreďujeme sa na finále. Samozrejme, návrat do extraligy by nás potešil. Ak sa to však nepodarí, nebude to tragédia. Hokej na Spiši robíme akoby odznova ešte len druhý rok,“ dodal Vaic.

logo prvoligistu HC 07 Orin Detva

Spišiaci a Detvania majú vo vrcholiacej sezóne vyrovnanú bilanciu 2:2. Zatiaľ čo víťazstvá Spišiakov boli pomerne tesné (doma 2:1 /sn/, vonku 4:3 pp), v Detve prehrali 2:4 a na domácom ľade jednoznačne: 2:7. „Na Spišskú si celkom veríme, vieme ako na nich. Vyhrali sme u nich jeden zápas, celkovo sme tam odohrali ešte lepšie zápasy ako proti Bardejovu,“ cituje kapitána Detvy Branislava Srnku server hokejportal.sk. Ten vzápätí doplnil aj tradičný recept ako uspieť vo finále. "Určite im chceme aspoň jeden zápas vziať u nich a potom to doma potvrdiť. V Spišskej sa dá vyhrať, čo potvrdil nedávno Liptovský Mikuláš."

Program finále play-off hokejovej I. ligy v sezóne 2014/2015:
1. zápas - štvrtok 26. februára: HK Spišská Nová Ves - HC 07 Orin Detva (17.00)
2. zápas - piatok 27. februára: HK Spišská Nová Ves - HC 07 Orin
Detva (17.00)
3. zápas - pondelok 2. marca: HC 07 Orin Detva - HK Spišská Nová Ves (18.00)
4. zápas - utorok 3. marca: HC 07 Orin Detva - HK Spišská Nová Ves
(18.00)
prípadný 5. zápas - štvrtok 5. marca: HK Spišská Nová Ves - HC 07
Orin Detva (17.00)
prípadný 6. zápas - sobota 7. marca: HC 07 Orin Detva - HK Spišská
Nová Ves (18.00)
prípadný 7. zápas - pondelok 9. marca: HK Spišská Nová Ves - HC 07 Orin Detva (17.00)

Vzájomné zápasy v sezóne 2014/2015:
Detva - Spišská Nová Ves 4:2
Spišská Nová Ves - Detva 2:7
Detva - Spišská Nová Ves 3:4 po predĺžení
Spišská Nová Ves - Detva 2:1 po nájazdoch