Erik Černák spokojný so svojou poslednou juniorskou sezónou

Erik Černák v drese Kings. Foto kings.nhl.comErik Černák v drese Kings. Foto kings.nhl.com

WINDSOR - Slovenský hokejový obranca Erik Černák síce svoju poslednú juniorskú sezónu nezavŕšil ziskom cenného Memorial Cupu, no má za sebou druhý súťažný ročník v zámorí a ten ho posunul vpred na ceste za vytúženým cieľom - pôsobiť v NHL. Dvadsaťročný košický rodák s tímom Erie Otters nestačil vo finále prestížneho turnaja na domáci Windsor. Nedeľňajší zápas bol pre mladého zadáka bodkou za juniorskou kariérou, teraz je čas posunúť sa vpred. V ďalšom ročníku už bude hrať vo farmárskej AHL za Syracuse Crunch. "Počas celej sezóny som dostával dosť priestoru na ľade a nazbieral veľa minút, rovnaké to bolo aj v play-off," začal hodnotenie Erik Černák. "Moja prvá sezóna za morom bola omnoho náročnejšia, pretože všetko bolo pre mňa nové - jazyk aj spoluhráči. V lete som však zostal v USA a to mi dosť pomohlo. V tejto sezóne som sa cítil veľmi dobre, zlepšil som sa v angličtine a teraz už všetkému rozumiem. Užil som si s chalanmi kopec zábavy," poznamenal.

Napriek tomu, že Erik Černák zostal v rovnakom juniorskom družstve, prišli isté zmeny. Kým do februára 2017 patril v NHL klubu Los Angeles Kings, teraz práva "vlastní" konkurenčný tím Tampa Bay Lightning. "Sú to nové veci, no teším sa, že som putoval priamo k 'bleskom'. Myslím si, že v tomto tíme mám dobré vyhliadky prebojovať sa do profiligy," myslí si Erik Černák.

Erik Černák sa v aktuálnej sezóne stal len desiatym hráčom histórie, ktorý štartoval na štyroch po sebe idúci juniorských majstrovstvách sveta. Na prelome rokov 2014 a 2015 bol dokonca v bronzovom slovenskom tíme. "Bola to krásna skúsenosť. Pre celé Slovensko to bola veľká vec, veď sme malá krajina, no tam sme hrali veľmi dobre," zaspomínal si. Informácie a vyjadrenia pochádzajú z webu IIHF.com.