Eichel a McDavid si premiérovo zahrajú spolu na SP

Útočník  Jack Eichel z Boston University, foto sportjunkies.comÚtočník  Buffala Jack Eichel, foto sportjunkies.com

NEW YORK - Útočníci Jack Eichel a Connor McDavid podľa očakávania nechýbajú v základnej nominácii hokejového výberu Severnej Ameriky do 23 rokov na septembrový Svetový pohár v kanadskom Toronte. Hlavný tréner Todd McLellan už pozná mená trojice brankárov, kvarteta obrancov a deviatich útočníkov. V stredu večer ich mená zverejnili manažéri mužstva Peter Chiarelli a Stan Bowman. Spomedzi šestnástky hráčov je polovica Kanaďanov a polovica Američanov. McDavid s Eichelom sú dvaja hráči, ktorých si v predchádzajúcom drafte vybrali Edmonton resp. Buffalo z prvých dvoch priečok. Hlavnou nevýhodou výberu mladíkov bude na SP ich neskúsenosť, súperov však môže prekonať ich dravosť a energia.
Prekvapením tejto nominácie je, že brankár Matthew Murray z Pittsburgu sa dostal do mužstva už teraz. Očakávalo sa totiž, že si ho vedenie vyberie až v druhom kole. Za šok možno označiť aj absenciu útočníka Ryana Nugenta-Hopkinsa, ktorý má len 22 rokov a na svojom konte už 304 duelov v NHL.
Počas stredy už predstavili základný káder Rusi, Fíni, Česi a Švédi. Po výbere Európy prišiel na rad severoamerický tím mladíkov, neskôr aj mužstvo Kanady a napokon USA. Jednotlivé celky ešte budú s blížiacim sa termínom podujatia dopĺňať svoje kádre, ostatných sedem hokejistov pribudne do každého z výberov do 1. júna.

Známy káder výberu Severnej Ameriky do 23 rokov na septembrový hokejový Svetový pohár v kanadskom Toronte:
Brankári: John Gibson (Anaheim Ducks), Connor Hellebuyck (Manitoba/AHL), Matthew Murray (Pittsburgh Penguins)
Obrancovia: Aaron Ekblad (Florida Panthers), Seth Jones, Ryan Murray (obaja Columbus Blue Jackets), Morgan Rielly (Toronto Maple Leafs)
Útočníci: Sean Couturier (Philadelphia Flyers), Jack Eichel (Buffalo Sabres), Johnny Gaudreau, Sean Monahan (obaja Calgary Flames), Dylan Larkin (Detroit Red Wings), Nathan MacKinnon (Colorado Avalanche), Connor McDavid (Edmonton Oilers), J. T. Miller (New York Rangers), Brandon Saad (Columbus Blue Jackets)