Tréner Zdeno Cíger: Nevieme dokončiť rozrobené veci

Súboj pri mantineli v Skalici (sprava) Tomáš Hrnka, Christán Jaroš a Frederik Storm, foto SITA - Martin MedňanskýSúboj pri mantineli v Skalici (sprava) Tomáš Hrnka, Christán Jaroš a Frederik Storm, foto SITA - Martin Medňanský

SKALICA - Slovenská hokejová reprezentácia má za sebou vydarený zápas, keď vo štvrtok v Skalici zdolala Dánsko 4:3 po predĺžení. V súboji seriálu Euro Hockey Challenge sa však triumf Slovákov nerodil jednoducho. Zverenci Zdena Cígera mali v celom priebehu stretnutia viac z hry a postupne si vypracovali až trojgólový náskok. O ten však v závere prišli a rozhodnúť musel v predĺžení obranca Andrej Meszároš.
"Mali sme dobrý štart a takmer počas celého duelu sme kontrolovali hru. Robí nám problémy, že na chvíľu poľavíme a súpera dostaneme na koňa. Nesmieme vypnúť ani na moment. V päťminútovej presilovke sme úplne prestali hrať a tam sa to lámalo. Musíme to zlepšiť. Mali sme chvíľkový výpadok a to sa nesmie stávať. Súpera sme zbytočne naštartovali," povedal tréner Zdeno Cíger po skončení štvrtkového stretnutia.

Martinovia Bakoš a Réway prijímajú gratulácie spoluhráčov, foto Ján Súkup Martinovia Bakoš a Réway prijímajú gratulácie spoluhráčov, foto Ján Súkup 

Skóre zápasu otvoril už v 2. min Vladimír Dravecký. V druhej časti v presilovkách skórovali Martin Bakoš a Martin Réway. Táto dvojica na ľade výborne kombinovala, ich hru bola radosť sledovať. "Ich spolupráca je veľkým pozitívom. ´Baky´ prišiel s veľkou chuťou, chalani sa na klzisku vidia. Dúfam, že im to vydrží.  Z tejto dvojičky mám veľkú radosť," poznamenal kouč Cíger.

 

Martin Bakoš a Niclas Jensen, najlepší hráči zápasu v Skalici, ceny odovzdával aj Žigmund Pálffy, foto Ján SúkupMartin Bakoš a Niclas Jensen, najlepší hráči zápasu v Skalici, ceny odovzdával aj Žigmund Pálffy, foto Ján Súkup

O trojgólový náskok prišli Slováci v rozpätí necelých štyroch minút, keď sa dvakrát do streleckej listiny zapísal Niclas Jensen a jeden gól pridal Jannik Hansen. "Je to slovenská nátura. Máme jasne v sebe, že nevieme dokončiť rozrobené veci. Mali by sme si to užiť a dostať sa do pohody. Aby sme to nemali jednoduché, tak si to radšej skomplikujeme. Dáni nie sú outsideri, hrali s rešpektom. Hokej je nevyspytateľný. V závere sme sa dostali viac do defenzívy a mysleli sme si, že už je koniec. A to nás skoro stálo zápas," doplnil Cíger.

Obaja súperi si zmerajú sily ešte raz, v generálke na májové majstrovstvá sveta v Rusku sa stretnú v sobotu 30. apríla o 17.00 h v Bratislave.