Dva týždne a som pripravený na NHL, vtipkoval Selänne

Teemu Selänne s kľúčom od Winnipegu, foto nhl.comTeemu Selänne s kľúčom od Winnipegu, foto nhl.com

WINNIPEG - Teemu Selänne dostal v piatok kľúč od mesta Winnipeg a v sobotu bol hlavnou hviezdou hokejovej exhibície pred 31 317 divákmi na tamojšom štadióne Investors Group Field, kde veteráni Jets zdolali legendy Edmontonu Oilers na čele s Waynom Gretzkým 6:5.

Fín Teemu Selänne stále kanonierom na pohľadanie, foto nhl.comFín Teemu Selänne stále kanonierom na pohľadanie, foto nhl.com

Fínsky krídelník, ktorý v drese "tryskáčov" nastrieľal vo svojej nováčikovskej sezóne 1992/1993 v súčasnosti len sotva prekonateľných 76 gólov, rozdával asistencie a premieňal samostatné nájazdy vrátane rozhodujúceho. "Dva týždne potrénujem a budem pripravený na NHL," vtipkoval 46-ročný bývalý skvelý kanonier, ktorý uzavrel svoju úspešnú kariéru vo farbách Anaheimu po sezóne 2013/2014 a neplánuje návrat. Exhibíciu vo Winnipegu si však nevedel vynachváliť. "Celý víkend bol neskutočný. Najmä návrat sem a stretnutia so všetkými starými spoluhráčmi a ľuďmi, ktorých som nevidel dvadsať rokov a mal som s nimi vždy skvelý vzťah.Takisto som si užil možnosť zahrať si proti legendám Edmontonu. A vedel som, že skórujem, takže je to dobrý pocit," usmial sa Selänne. Informácie sú z webu nhl.com.