Domian neuspel v Nitre, Stavjaňa chce Mezeia

Vlastimil Lakosil v nitrianskej bránke, foto Štartfoto - Ján SúkupVlastimil Lakosil, foto Ján Súkup

NITRA - Hokejový útočník Martin Domian neuspel na skúške v extraligovom tíme HK Nitra. Slovenský vicemajster už pravdepodobne pozná brankársku dvojicu, s ktorou vstúpi do nového ročníka, k skúsenému Vlastimilovi Lakosilovi pribudol 22-ročný Igor Cibuľa, ktorý naposledy chytal za Zvolen.
„Aj keď v príprave Martin Domian nehral zle, vzhľadom na konkurenciu a naše ambície v lige nepresvedčil až tak, aby získal trvalé miesto. Myslím si, že dvojica Lakosil - Cibuľa by v tento moment mala byť tá, s ktorou vstúpime do ligy,“ uviedol v rozhovore pre klubový web tréner Antonín Stavjaňa.
 

Branislav Mezei, foto Rudolf Zelenay

Nitranov najviac momentálne trápi zloženie obrany. V piatok na Rona Cupe v Trenčíne tímu pomáhal aj Branislav Mezei, ktorý je momentálne bez zmluvy. Pod hradom Matúša Čáka sa tímu spod Zobora zranili viacerí zadáci. Filip Kuzma bude pauzovať pre zlomenú navikulárnu kosť dvanásť týždňov, Jakub Garay má otras mozgu a na podujatí chýbal aj Mike Beck, ktorého trápi angína. Absencia zadákov sa prejavila najmä v sobotu v zápase s Kometou Brno. Stavjaňa by preto privítal, ak by Mezei začal sezónu v Nitre. Člen širšieho kádra reprezentácie SR čaká na ponuky. „Ak by pomohol aspoň na začiatku, bolo by to skvelé. Videli sme, že jeho kvalita je skutočne na vyššej úrovni, ale bolo by fajn, ak by nám aspoň v prvých extraligových zápasoch mohol pomôcť. Uvidíme,“ dodal na klubovom webe Antonín Stavjaňa.