Disciplinárka potrestala piatich hráčov Slovana i rozhodcu

Logo SZLH

BRATISLAVA  - Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) dala definitívnu bodku za stretnutím extraligy dorastu medzi HK Spišská Nová Ves a Slovanom Bratislava, ktorý sa uskutočnil ešte 12. januára, a potrestala nielen hráčov, ale i hlavného arbitra. Súboj 32. kola hlavný rozhodca Slavomír Švajka predčasne ukončil v 50. min za stavu 3:1 pre domácich, keďže sa podľa jeho vyjadrení nedal po incidentoch zabezpečiť riadny priebeh zápasu. Komisia mládeže, ako riadiaci orgán súťaže, sa rozhodla ponechať výsledok, ktorý v momente prerušenia svietil na svetelnej tabuli, ako konečný.
DK SZĽH okrem hráčov potrestala hlavného rozhodcu Slavomíra Švajku pokutou vo výške paušálu z uvedeného stretnutia a podmienečným zastavením činnosti na jeden mesiac so skúšobnou dobou na tri mesiace vo všetkých súťažiach riadených SZĽH od 20. januára. "Nepostupoval správne a nemohol ukončiť stretnutie týmto spôsobom," uviedol predseda DK SZĽH Pavol Remžík.
Za nedostatočnú usporiadateľskú službu a jej zlyhanie dostal HK Spišská Nová Ves polutu vo výške 510 eur a na jeden zápas mu podmienečne uzavreli štadión so skúšobnou dobou do 20. apríla 2014.
Z pätice potrestaných hráčov dorastu Slovana Bratislava dostal najvyšší trest od DK SZĽH Filip Takáč, ktorý nesmie od 13. januára nastúpiť v siedmich stretnutiach v extralige dorastu. O jeden duel menej si nezahrajú jeho spoluhráči Matej Pokorný, Andrej Roth, Adam Šimonič a Curtis Lamp, ktorí v samotnom zápase v Spišskej Novej Vsi dostali v čase 49:39 min tresty v hre.
DK SZĽH zastavila činnosť na štyri stretnutia za trest v hre v zápase extraligy dorastu v Poprade hráčovi Skalice Jánovi Divincovi. V prvej lige juniorov si Prešovčan Marko Ferenc za kopnutie podľa pravidla 535 a trest v hre v dueli s Ružinovom nezahrá v ďalších štyroch súbojoch.


Fotogaléria