Desjardins hlavným koučom Kanady na ZOH 2018

Hlavný tréner Kanady na hokejovom turnaji na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu Willie Desjardins, foto iihf.comHlavný tréner Kanady na hokejovom turnaji na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu Willie Desjardins, foto iihf.com

CALGARY - Willie Desjardins bude hlavným trénerom hráčov Kanady na hokejovom turnaji na ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu. Za generálneho manažéra vymenovali na utorkovej tlačovej konferencii v Calgary Seana Burka a súčasťou manažérskeho tímu bude aj legendárny brankár Martin Brodeur. Šesťdesiatročný Desjardins strávil uplynulé tri sezóny ako hlavný kouč Vancouveru Canucks, v apríli však skončil vo funkcii. Predtým pôsobil v nižšej AHL. Burke bol na uplynulých MS v Kolíne nad Rýnom a Paríži asistentom GM Rona Hextalla, na Svetovom pohári zase pôsobil ako skaut Tímu Európy.

Na ZOH 2018 sa po 24 rokoch nepredstavia hokejisti pôsobiaci v NHL, keďže vedenie najprestížnejšej severoamerickej profisúťaže striktne odmietlo prerušenie ročníka v čase konanie ZOH. Od Nagana 1998 až po Soči 2014 boli hokejové turnaje výkladnou skriňou a fanúšikovským magnetom ZOH, keďže sa tam o kvalitu starali najlepší hráči planéty. Do štartu ZOH absolvujú Kanaďania päť turnajov v Európe - prvé dva už v auguste v Rusku - v Soči a Petrohrade.

Informáciu priniesol web tsn.ca