Daňo sa v Trenčíne pripravuje na kemp Columbusu

Marko Daňo, v drese Springfield Falcons, foto SITA/AP

TRENČÍN - Hokejista Marko Daňo sa zapojil do prípravy Dukly Trenčín pred novou sezónou. V extralige si dres vojakov nebude obliekať, s hráčmi sa chce len čo najlepšie pripraviť na súťažný ročník pred odchodom do zámoria. V Columbuse bude bojovať o miesto v prvom tíme. Ak by sa nepresadil, potom by putoval na farmu do tímu AHL Springfield Falcons.
"Nebude jednoduché dostať sa do prvého mužstva, človek však nikdy nevie. Šanca existuje, majú v kádri voľné miesto. Bolo by to úžasné, ak by sa mi to podarilo, ale ak to nevyjde, nič to. Na farme by som potom chcel podávať dobré výkony a zabojovať o miesto v tíme. Absolvujem aj turnaj nováčikov. Chalani, ktorí na ňom boli, mi hovorili, že človek tam môže buď vyskočiť, alebo všetko pokaziť. Netreba však panikáriť, je potrebné tvrdo pracovať," povedal v rozhovore pre TA3 Marko Daňo.
Na ceste za svojím cieľom obetoval 19-ročný útočník aj dovolenku. Nedávno absolvoval šesťtýždňový pobyt v zámorí, kde sa v júli zúčastnil aj na kempe nádejí. Spoznával v ňom zázemie klubu Columbus Blue Jackets, absolvoval tréningy i viaceré kurzy. "Kemp bol super. Nebolo to o boji o miesto v zostave, bol pre nás poučný. Mali sme mítingy, prednášky, hodinu varenia, tréning komunikácie s médiami a v závere aj tímbuilding či menší turnaj pre divákov. Absolvoval som v kempe testy na suchu i na ľade. Dal mi určite viac, ako len poznatky o varení," doplnil Daňo, ktorý musel pred nástupom do kempu nádejí upraviť svoju váhu.