Černý na pozíciu asistenta trénera v Nových Zámkoch

Ivan Černý (vľavo), Peter Slanina a Andrej Výboh počas térnerského semináru v Bratislave. Foto Ján SúkupIvan Černý (vľavo), Peter Slanina a Andrej Výboh počas trénerského semináru v Bratislave. Foto Ján Súkup

NOVÉ ZÁMKY - Vedenie HC Nové Zámky sa dohodlo na spolupráci s bývalým reprezentantom Československa Ivanom Černým, ktorý bude u nováčika hokejovej extraligy pracovať ako asistent trénera Miroslava Chudého. Bývalý obranca odohral v drese Slovana Bratislava jedenásť sezón a v roku 1979 zažil s "belasými" oslavy prvého federálneho titulu pre slovenský hokejový klub. Pôsobil aj v Kladne a talianskom Ritten/Renone.
"Neustále skvalitňujeme hráčsky káder a rovnako potrebujeme mať istotu aj na striedačke, preto tréner Ivan Černý posilní náš realizačný tím. Počas jeho aktívnej kariéry pôsobil na pozícii obrancu, je teda úplne pochopiteľné, že i u nás pomôže hlavnému kormidelníkovi Miroslavovi Chudému práve s defenzívou," povedal športový manažér HC Nové Zámky Ján Chovan na klubovom webe hcnovezamky.eu.
Ivan Černý účinkoval vo funkcii hlavného trénera, resp. asistenta trénera na lavičkách Senice, Nitry, Skalice či Zvolena, taktiež v Taliansku.