Základom častejšia streľba, tvrdí center Marcinko

Tomáš Marcinko skóroval proti Švajčiarom, foto Ján SúkupÚtočník Tomáš Marcinko, foto Ján Súkup

ŽILINA - Tomáš Marcinko vyrovnávajúcim gólom vo štvrtok v Žiline na hokejovom Slovakia Cupe nakopol slovenskú ofenzívu a v konečnom dôsledku sa významne podieľal na triumfe 2:1 nad Bieloruskom. Na pripomenutie, že proti tomu istému súperovi skóroval aj v decembri na turnaji Arosa Challenge vo Švajčiarsku, podotkol: "Bol som v správny čas na správnom mieste a nepozerám sa na to, že to bolo znova proti Bielorusom. Som rád za ten gól a aj za to, že sme zvíťazili."

Dvadsaťsedemročný stredný útočník Marcinko skóroval v reprezentačnom drese zatiaľ iba trikrát a práve strieľanie gólov videl ako problém aj vo štvrtkovom, inak vydarenom zápase proti Bielorusom. "Celkom nám to na ľade išlo až na to, že sme nedávali góly. Mali sme ich streliť viac. Čo na to treba? Byť agresívnejší v koncovke. My si viac prihrávame ako strieľame. Ak nevystrelíte, nedáte gól. Niekedy aj nahodené puky môžu skončiť v bránke alebo aj ako dorážky. Častejšia streľba je základ,“ uviedol útočník českých Pardubíc.

Na sobotňajší zápas proti Švajčiarom (začiatok o 17.00 h) sa teší. Privítal by odplatu finálovej prehry 2:3 po samostatných nájazdoch z Arosa Challenge. "Dúfam, že im to splatíme. U nich sme prehrali nešťastne po nájazdoch. Verím, že v Žiline ich zdoláme v riadnom hracom čase a podáme ešte lepší výkon ako proti Bielorusom,“ zaželal si T. Marcinko, ktorý je synom bývalého slovenského reprezentačného obrancu Miroslava Marcinka.