Branislav Konrád a Tomáš Mikúš do Olomouca

Branislav Konrád, foto hcslovan

OLOMOUC - Brankár Branislav Konrád a útočník Tomáš Mikúš budú v hokejovej sezóne 2015/2016 pôsobiť v českom Olomouci. Obaja Slováci podpísali s extraligovým klubom z Hanej zmluvy na jeden rok. Správu priniesol Olomoucký deník. Dvadsaťsedemročný Konrád v predchádzajúcej sezóne chytal v Dukle Trenčín, v máji bol brankárskou trojkou slovenskej reprezentácie na MS v Česku. Rodák z Nitry je známy najmä z pôsobenia v Slovane Bratislava, s ktorým získal majstrovský titul (2011/2012). O šesť rokov mladší Tomáš Mikúš je odchovancom skalického hokeja, v minulosti tiež pôsobil v Slovane Bratislava a naposledy vo fínskom druholigovom mužstve Hokki Kajaani.

Logo HC Olomouc

"Sú to kvalitní hokejisti, ktorí by mali výrazne posilniť náš káder," povedal generálny manažér klubu Erik Fürst. Už skôr vedenie HC Olomouc informovalo o príchode Petra Kafku z HC '05 Banská Bystrica a Tomáša Töröka z MHC Mountfield Martin.
V sezóne 2014/2015 pôsobilo v Olomouci viacero Slovákov - obranca Ivan Majeský a útočníci Dávid Buc, Martin Cibák, Roman Rác či Peter Zuzin. "So Slovákmi sme nikdy nemali problémy," dodal Fürst.