Bokroš už teraz pripravuje tím na štefanský súboj s Kanadou

BRATISLAVA - Projekt centralizovanej prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov sa osvedčil a na budúci týždeň začne tím HK Orange 20 už svoju ôsmu sezónu v najvyššej súťaži. Po siedmich rokoch sú vidieť viditeľné stopy, ktoré potvrdzujú oprávnenosť vzniku projektu. Cieľom je uľahčiť talentovaným hráčom prechod z juniorského do seniorského mužstva. Dvadsiatka vyprodukovala vyše stovku hráčov, ktorí sa neskôr presadili v seniorskom hokeji.

Manažér HK Orange 20 Roman Ulehla, tréner Ernest Bokroš a kapitán tímu Dominik Rehák počas predsezónnej tlačovej besedy hokejového tímu HK Orange 20. Bratislava, foto SITA - Ján SlovákManažér HK Orange 20 Roman Ulehla, tréner Ernest Bokroš a kapitán tímu Dominik Rehák počas predsezónnej tlačovej besedy hokejového tímu HK Orange 20. Bratislava, foto SITA - Ján Slovák

Sezónu 2014/2015 začala reprezentačná dvadsiatka už 28. júla. V rámci prípravy odohrala turnaje v Zuchwile, Trenčíne a Poprade a viacero zápasov. Program prípravných duelov ukončí HK Orange v piatok v Piešťanoch. Následne čakajú na tím Ernesta Bokroša už extraligové boje spojené s medzinárodnými akciami, ktoré majú mužstvo pripraviť na majstrovstvá sveta v Kanade: tie budú už tradične na prelome rokov.
Aj tento rok funguje projekt centralizovanej prípravy dvadsiatky v Bratislave, extraligové zápasy bude HK Orange hrávať na ZŠ V. Dzurillu v Ružinove. "Projekt funguje ôsmy rok, príprava je vždy rovnaká, mení sa len zoznam hráčov a súperi. V tejto sezóne nás čakajú majstrovstvá sveta v Kanade, ktoré sú oproti šampionátom v Európe oveľa náročnejšie. Aj preto trénujeme v Bratislave na menšej hracej ploche," povedal tréner SR "20" Ernest Bokroš.

logo HK Orange 20

V najvyššej súťaži odohrá HK Orange súboje doma i vonku so všetkými účastníkmi Tipsport extraligy. Sezóna bude pre mužstvo špecifickejšia, keďže viacerí kvalitní hráči pôsobia v zahraničí a tentoraz dostanú na šampionáte asi priestor viacerí legionári. "Skladba mužstva je z roka na rok ťažšia a ťažšia. Máme síce talenty, ale ubúda ich počet, základne klubov sú menšie a menšie. Aj teraz bude základ mužstva pre MS tvorený hráčmi z projektu, ktorých doplnia hokejisti zvonka. Réway, Cehlárik, Lantoši či Šoltés pôsobia v zahraničí," doplnil Ernest Bokroš.
Skúsený kouč už v príprave tímu myslí aj na majstrovstvá sveta v Montreale a Toronte. Slováci ich začnú súbojom v montrealskom Bell Centre 26. decembra s domácou Kanadou, ktorú bude v hľadisku hnať dopredu vyše 20-tisíc hrdiel. "Už dnes pripravujeme chalanov nielen kondične, ale aj mentálne. V tejto atmosfére bude náročné vstúpiť na ľadovú plochu. Sme radi za projekt, máme s ním veľmi dobré skúsenosti. Bez neho by sme sa len veľmi ťažko dokázali pripraviť na majstrovstvá sveta, aby sme boli súperom konkurencieschopní," dodal Ernest Bokroš.
Kapitánom HK Orange 20 bude útočník Dominik Rehák. "Sme mladí chalani a v extralige nemáme čo stratiť, môžeme len získať. Tím je kvalitný, už v príprave sme dokázali potrápiť extraligistov. Verím, že rovnako tak bude aj v samotnej súťaži," tvrdí Dominik Rehák. Prvý duel odohrá HK Orange 20 v utorok 9. septembra, keď o 17.30 h privíta v Ružinove HK Poprad. Vstupné na domáce zápasy dvadsiatky je dve eurá.

Káder HK Orange 20:
Brankári: Denis Godla (HC Slovan Bratislava), Stanislav Škorvánek, Maroš Mikoláš (obaja MsHK Žilina)
Obrancovia: Frederik Fekiač (HKM Zvolen), Marco Hochel (Dukla Trenčín), Patrik Bačík (Slovan Bratislava), Dominik Jendroľ (HC´05 Banská Bystrica), Branislav Pavúk (HC Košice), Matúš Holenda (Dukla Trenčín), Andrej Vadovič (Slovan Bratislava), Jakub Mendrej (MsHK Žilina)
Útočníci: Dominik Rehák, Lukáš Hrušík (obaja MsHK Žilina), Matej Giľák (HK Spišská Nová Ves), Michal Kabáč, Matúš Sukeľ (MHk 32 L. Mikuláš), Pavol Skalický (HC Košice), Lukáš Tábi (MMHK Nitra), Patrik Danišovský, Samuel Petráš, Peter Galis (všetci Slovan Bratislava), Patrik Koyš, Dominik Briestenský (obaja Dukla Trenčín), Kristián Horvát (PHK Prešov)

Realizačný tím: Roman Ulehla (manažér), Ernest Bokroš (tréner), Norbert Javorčík (asistent trénera), Rudolf Jurčenko (tréner brankárov), MUDr. Milan Petro (lekár), Rastislav Ladecký, Ľuboš Ondrejka (maséri)