Bieloruské Grodno má šancu na štart v Lige majstrov

Logo hokejovej Ligy majstrov. CHL

BREMERHAVEN - Hokejisti bieloruského tímu Neman Grodno si vybojovali miestenku v hokejovej Lige majstrov v nasledujúcej sezóne. Štart úradujúceho bieloruského šampióna v LM 2015/2016 ešte podlieha súhlasu vedenia súťaže. V tejto veci už zástupcovia Ligy majstrov oslovili funkcionárov Nemanu Grodno, aby zistili o klube čo najviac. "Chceme nazbierať informácie o možnostiach tohto klubu. Podľa reglementu súťaže musí štart mužstva schváliť vedenie LM, hlasovanie sa uskutoční 2. februára," uvádza sa v správe na oficiálnom webe LM.
Tím Neman Grodno si možnosť uchádzať sa o štart v LM vybojoval celkovým triumfom v Kontinentálnom pohári v závere minulého týždňa v nemeckom Bremerhavene. Grodno v Nemecku zdolalo v riadnom hracom čase francúzsky tím Angers Ducs i domáci Bremerhaven, s Irtyšom Pavlodar triumfovali zverenci trénera Vasilija Spiridonova po samostatných nájazdoch. "Veľmi dobre sme korčuľovali a súperov sme výrazne predčili najmä v tejto činnosti," povedal český útočník bieloruského mužstva Jaroslav Kristek.
O celkový triumf v LM bojovali aj Slováci, no Andrej Mrena z Angers či trinásť hokejistov spod Tatier v kazašskom Irtyši Pavlodar trénera Júliusa Pénzeša na trofej nedosiahli.