Bardejov sa neprihlásil do prvej ligy, pozornosť mládeži

Bardejov pred plným hľadiskom, foto: HC 46 BardejovBardejov pred plným hľadiskom, opakovanie obrazu sa teraz odkladá na istý, dúfame, že nie dlhtý čas,  foto: HC 46 Bardejov

BARDEJOV - Druhá najvyššia slovenská hokejová súťaž I. liga bude v budúcej sezóne 2016/2017 bez hráčov Bardejova. Funkcionári tamojšieho klubu sa rozhodli neprihlásiť mužstvo mužov do súťaže. Bardejovčania pritom v nedávnych týždňov neúspešne bojovali v baráži o extraligu, v konkurencii Nových Zámkov a Piešťan im na postup chýbal jediný bod.
 

Bemaco HC 46 Bardejov

"Všetko sme pripravili k postupu. Nepodarilo sa nám využiť veľkú príležitosť. Je to len šport, ale pre nás veľké sklamanie. Súperi mali viac skúsených hráčov, no my sme neboli slabším tímom. Zimný štadión máme v prenájme od mesta, teraz zabezpečujeme bežné údržbárske práce, aby bol pripravený na ďalšiu sezónu. Družstvá všetkých vekových kategórii od prípravky až po juniorku sú prihlásené do súťaží. A-mužstvo, po tej frustrácii, sa nedá riešiť tak rýchlo. V priebehu mesiaca budeme v rámci občianskeho združenia hodnotiť situáciu. Mnohí nám vytýkajú, že sa nevenujeme mládeži a máme veľa cudzích hráčov. Možno teraz je práve čas začať budovať A-mužstvo na domácich hokejistoch, ktorí vyrastajú v športových hokejových triedach aj v klube," cituje portál hokej.sk slová prezidenta HC 46 Bemaco Bardejov Ladislava Kovalského.