Bardejov je pripravený zaujať miesto v extralige

Hokej v Bardejove láka, foto SITAHokej v Bardejove láka, foto SITA

BARDEJOV - V prípade nesplnenia podmienok niektorým zo súčasných extraligistov je pripravený ho nahradiť v hokejovej najvyššej súťaži tím Bemaco HC 46 Bardejov. Od zástupcov spoločnosti Pro-Hokej už semifinalista I. ligy dostal kontrolnú otázku, či by bol schopný zaujať v prípade potreby miesto v extralige.

 

Tréner Anton Tomko, foto Štartfoto/Ján SúkupTréner Anton Tomko, foto Štartfoto/Ján Súkup

"Máme záujem a splnili by sme aj podmienky. Väčšina našich hokejistov hrala extraligu. No musí sa stať to, že niekto nenastúpi, alebo nedostane licenciu," poznamenal manažér HC 46 Bardejov Andrej Gmitter.
Mužstvo z horného Šariša povedie v novej sezóne Anton Tomko. Z kádra, ktorý končil minulú sezónu, má k dispozícii desať korčuliarov a brankára Matúša Andreanina. Do Bardejova zamieril aj najlepší obranca posledného ročníka I. ligy Pavol Gurčík zo Spišskej Novej Vsi a najproduktívnejší hráč súťaže Martin Kalináč zo Senice.
"Zloženie kádra sme konzultovali s trénerom Tomkom. Výrazne sme ho omladili, tréner chce robustnejších hokejistov, všetci majú nad 185 cm, a väčšina z nich ma skúsenosti v najvyššej súťaži. Kalináč síce meria najmenej (170 cm), keď však ako center dostane dobré krídla, dokáže zužitkovať svoje prednosti," myslí si Gmitter. Na rozdiel od minulosti budú Bardejovčania hrať v príprave zápasy proti mužstvám, s ktorými sa nestretávajú v I. lige.

Program prípravných zápasov Bardejova:

11. augusta: Bardejov - Krakov, 13. augusta: Bardejov - Žilina, 18. augusta: Sanok - Bardejov, 20. augusta: Bardejov - Krakov, 28. augusta: Žilina - Bardejov, 28. augusta: Miškovec - Bardejov, 1. septembra: Bardejov - Sanok, 4. septembra: Bardejov - Miškovec.

Káder HC 46 Bardejov v úvode prípravy na nový ročník:
Brankári: Richard Sabol (doteraz B. Bystrica), Ľuboš Krochta
Obrancovia Milan Takáč, Vladimír Poláček, Vladimír Mojdis, Milan Bednár, Jakub Loydl (obaja Žilina), Michal Valjent (Slovan Bratislava), David Všetečka (Písek)
Útočníci: Radoslav Cútt, Dominik Šimčák, Martin Mikolášek, Filip Vaško, Ondrej Gmitter, Marcel Baláž, Peter Česelka, Tomáš Lipták (Pov. Bystrica), Jakub Linet (Žilina), Martin Berecký, Denis Markus (obaja Košice), Marek Duračinský