Juraj Bakoš verí, že z Ligy majstrov bude profitovať aj extraliga

 

Juraj Bakoš, generálny manažér HC Košice

KOŠICE - Generálny manažér slovenského hokejového majstra HC Košice Juraj Bakoš si želá vypredanú Steel arénu na zápasoch renesančnej Ligy majstrov v nadchádzajúcej sezóne 2014/2015. "Železiari" nastúpia v základnej A-skupine proti nemeckému tímu Kolín Haie, fínskemu mužstvu Kärpät Oulu a českému družstvu Bílí Tygři Liberec.
"Našou prioritou je dôstojne reprezentovať slovenský hokej. Radi by sme zdolali aj silnejšie tímy, než sme my. Chceme baviť fanúšikov. Liga majstrov je skvelý projekt. Kontinentálna hokejová liga expanduje a zvyšok Európy teraz začal vyvažovať tento trend," uviedol na oficiálnej internetovej stránke súťaže dlhoročný funkcionár košického klubu.
Úradujúci majster SR začne púť Ligou majstrov vo štvrtok 21. augusta na ľade Kolína, posledný zápas naň čaká 8. októbra proti rovnakému súperovi, ale v domácom prostredí. "Chceli sme mať v skupine silných a atraktívnych súperov, čo Oulu, Kolín aj Liberec spĺňajú. S českými tímami sa pravidelne stretávame v rámci letnej prípravy a spravidla sú to vyrovnané duely. Samozrejme, tešíme sa na Liberec, ale takisto aj na Kolín, ktorý disponuje kvalitným mužstvom s viacerými Kanaďanmi. O sile Oulu je zbytočné rozprávať. Verím, že celé Slovensko nás v týchto zápasoch bude podporovať," vyjadril sa Juraj Bakoš a na margo dopadu košického účinkovania v Lige majstrov na domácu extraligu poznamenal: "Uvidíme. Verím však, že z nej bude profitovať. Naša domáca súťaž má svoju kvalitu, je popretkávaná veľkým množstvom náročných zápasov. Vyčkáme, ako zareagujú na naše účinkovanie sponzori a partneri, lebo liga potrebuje viac prostriedkov."